Ποιοι είναι οι τέσσερις υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»
Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2016 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη έκτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο […]
Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2016 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη έκτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.
Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.
Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2014-2015 (Φθινόπωρο 2014-Καλοκαίρι 2015), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
- Κωνσταντίνος Ασπιώτης για το ρόλο του Φρανκ-ν-Φέρτερ (Frank ‘n’ Furter) στο μιούζικαλ του Richard o’ Brien «Rocky Horror Show» , σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (Rex).
- Κωνσταντίνος Γώγουλος για: το ρόλο του Φρανκ Χάντερ στην «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράττιγκαν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν). Και το ρόλο του Τζιμ Ο΄Κόνορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν)
- Αργύρης Πανταζάρας για την ερμηνεία του: στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων –Λευτέρης Βογιατζής). Και για το ρόλο του Τρελλού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260).
- Γιώργος Παπαγεωργίου για το ρόλο του Babe (Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ «Mojo», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).
Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Σαράντης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.
Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
entertainment.in.gr
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442