Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αυστηροποιείται η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων

Βελτιώσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων φέρνει απόφαση του γγ Γ.Πιτσιλή, που θέτει ως πρόσθετο κριτήριο τη φορολογική συμμόρφωση των υποψηφίων. Στόχος της νέας απόφασης είναι, μαζί με την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία, να διασφαλίζεται εξ αρχής η φορολογική συμμόρφωση των υπαλλήλων.

Βελτιώσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όλων των επιπέδων, που έχει θεσπιστει με την κανονιστική απόφαση του 2014, φέρνει απόφαση του γγ Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, που υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα, και πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή θέτει ως πρόσθετο κριτήριο τη φορολογική συμμόρφωση των υποψηφίων.

Στόχος της νέας απόφασης είναι, μαζί με την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία, να διασφαλίζεται εξ αρχής η φορολογική συμμόρφωση των υπαλλήλων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν προϊστάμενοι οργανικών μονάδων, που ελέγχουν τη συμμόρφωση των φορολογουμένων στις φορολογικές και τελωνειακές διατάξεις, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, απαραίτητο στοιχείο της αίτησης των υποψηφίων είναι εφεξής και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από κάθε υποψήφιο, στην οποία δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο/η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη αυτού:

α) έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας, που ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, και έχουν δηλώσει το σύνολο των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων,

β) είναι ενήμεροι για τυχόν οφειλές τους προς το δημόσιο,

γ) δεν είναι δικαιούχοι ή τελικοί πραγματικοί δικαιούχοι τραπεζικού λογαριασμού ή άλλου περιουσιακού στοιχείου, το οποίο ανήκει σε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα της αλλοδαπής, ή αν είναι, ότι πρόκειται για εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, κατά περίπτωση, τα οποία έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο στην Ελλάδα, και

δ) έχει υποβάλει στην Υπηρεσία τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, που προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 28 του ν.3528/2007).

Η μη υποβολή της Δήλωσης αυτής, προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση, αποκλείει τη συμμετοχή του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησής του. Αυτονόητα, σε περίπτωση, που διαπιστωθούν ανακρίβειες ως προς το περιεχόμενο της Δήλωσης, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, υποχρεώνονται τα μέλη των γνωμοδοτικών συμβουλίων να παραδίδουν τις βαθμολογίες την ίδια ημέρα, που τελειώνουν οι συνεντεύξεις, ή – το αργότερο – την επόμενη ημέρα αυτών, ώστε να ανακοινώνονται άμεσα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024