Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σε δεύτερο γύρο η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της FIFA

Σε δεύτερο γύρο η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της FIFA

Σε δεύτερο γύρο οδηγείται η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της FIFA, αφού η πρώτη ψηφοφορία δεν έβγαλε καθαρό νικητή. Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε 88 ψήφους, o Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλιφά 85, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν 27 και τέλος ο Ζερόμ Σαμπάν 7. Έτσι λοιπόν αφού κανείς από του υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται (δηλαδή 138 ψήφους), η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί από την αρχή με τα 207 μέλη της Ομοσπονδίας να ψηφίζουν εκ νέου.

Σε δεύτερο γύρο οδηγείται η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της FIFA, αφού η πρώτη ψηφοφορία δεν έβγαλε καθαρό νικητή.

Συγκεκριμένα ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε 88 ψήφους, o Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλιφά 85, ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν 27 και τέλος ο Ζερόμ Σαμπάν 7.

Έτσι λοιπόν αφού κανείς από του υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται (δηλαδή 138 ψήφους), η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί από την αρχή με τα 207 μέλη της Ομοσπονδίας να ψηφίζουν εκ νέου.

Τα αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας:

Αποσύρθηκε ο Σεξουάλε…

Νωρίτερα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της πρώτης ψηφοφορίας ο Τόκιο Σεξουάλε αποσύρθηκε από την «κούρσα» της εκλογής νέου προέδρου στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, καθώς ανακοίνωσε στη διάρκεια ομιλίας του ότι διακόπτει άμεσα την «εκστρατεία» του.

Ο Νοτιοαφρικανός θεωρείτο το αουτσάιντερ στην «κούρσα» των πέντε υποψηφίων που διεκδικούν το ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.

«Έχω μια έκπληξη για σας. Η καμπάνια μου τελειώνει σήμερα και αποσύρω τη συμμετοχή μου. Με μόνο τέσσερις ανθρώπους, είναι δικό σας πρόβλημα τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας μετά τους άλλους τέσσερις υποψηφίους.

Ο Σεξουάλε δεν είχε την υποστήριξη της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, καθώς η CAF είχε δημοσιοποιήσει τον Ιανουάριο την υποστήριξή της στον πρόεδρο της αστιατικής συνομοσπονδίας, Σεΐχη Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ αλ-Χαλιφά.

Ψηφίστηκαν οι μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια

Η μέρα είχε ξεκινήσει με τηνεκτελεστική επιτροπή της FIFA να ψηφίζει τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαφάνεια και αλλαγής σελίδας, μετά τη σωρεία σκανδάλων στους κόλπους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Η FIFA, που συγκλονίζεται από ένα χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο διαφθοράς, στο πλαίσιο του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε αρκετά στελέχη της στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιλέξει σήμερα, Παρασκευή, στο έκτακτο Κογκρέσο το νέο πρόεδρό της, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος έχει τιμωρηθεί με εξαετή αποκλεισμό για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν όρια στις θητείες των υψηλόβαθμων στελεχών και την αντικατάσταση της εκτελεστικής επιτροπής με ένα νέο συμβούλιο της FIFA.

Οι μεταρρυθμίσεις πέρασαν με 179 ψήφους και 22 κατά, από τις ομοσπονδίες-μέλη της συνομοσπονδίας. Από την πλευρά του, ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα της FIFA, Μάρκους Κάτνερ, προειδοποίησε την εκτελεστική επιτροπή για τη δύσκολη τωρινή οικονομική κατάσταση της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής, κάνοντας λόγο πως τα προβλήματα διαφθοράς έχουν στοιχίσει στη συνομοσπονδία περίπου 550 εκατ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024