Γαλλικό δικαστήριο επικυρώνει εντολή για εκκένωση της «Ζούγκλας» του Καλαί
Γαλλικό δικαστήριο επικύρωσε σήμερα, Πέμπτη, την εντολή μερικής εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί που είχαν εκδώσει οι τοπικές αρχές, έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της περιφέρειας του Πα-ντε-Καλαί.
Γαλλικό δικαστήριο επικύρωσε σήμερα, Πέμπτη, την εντολή μερικής εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί που είχαν εκδώσει οι τοπικές αρχές, έγινε γνωστό από εκπρόσωπο της περιφέρειας του Πα-ντε-Καλαί.
Οι Αρχές σημειώνουν ότι περίπου 1.000 πρόσφυγες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το νότιο τμήμα του καταυλισμού.
Εναντίον της απόφασης των αρχών είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τη Σήραγγα της Μάγχης και να φτάσουν στη Βρετανία.
Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το νότιο τμήμα της παραγκούπολης πριν από το βράδυ της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν στη βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε, εν αναμονή της εξέτασης του ζητήματος από τη δικαιοσύνη.
Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν τους πρόσφυγες σε κοντινό χώρο όπου έχουν τοποθετήσει ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, αλλά επίσης και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γιατί η πολυτέλεια χάνει τη δυναμική της – Τι φέρνει το 2026
- Σεισμός 7 Ρίχτερ στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ κοντά στην Αλάσκα
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ


