Εντολή Ξανθού για άμεση υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων
Εντολή για άμεση υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δίνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με επείγον έγγραφό του προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιεφειών της χώρας, μέχρι να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).
Εντολή για άμεση υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δίνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με επείγον έγγραφό του προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιεφειών (ΥΠΕ) της χώρας, μέχρι να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας με εξαιρετικά επείγον υπηρεσιακό έγγραφο προς τις διοικήσεις των ΥΠΕ δίνει εντολή για άμεση και πλήρη υγειονομικών κάλυψη των ανασφάλιστων και κοινωνικά ευάλωτων ομάδων μέχρι να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ από των υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.
Οι διοικήσεις και οι αρμόδιες υπηρεσίες νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και μονάδων του ΠΕΔΥ εντέλλονται να παρέχουν ελεύθεση πρόσβαση, νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους δικαιούχους με ΑΚΜΑ που καθορίζονται σύμφωνα με τον Νόμο 4368/2016 στην παράγραφο 2 (εδάφια α’ και β’) χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
Στην παράγραφο 2 (εδάφια α’ και β’) του σχετικού νόμου ως δικαιούχοι καθορίζονται:
– οι μη άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς, οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και τα μέλη των οικογενειών (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα) όλων των προαναφερομένων,
– οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ασφαλιστικών ταμείων της χώρας και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), οι οποίοι έχουν απωλέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών υγείας.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Τι είπε ο Πίτερς για τη μεταγραφή του Μόρις στον Ολυμπιακό…
- Την ώρα που οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βενεζουέλα, Πούτιν και Λουκασένκο δείχνουν τη συμπαράστασή τους στον Μαδούρο
- Η Disney επενδύει 1 δισ. στην OpenAI και ανοίγει το «θησαυροφυλάκιο» χαρακτήρων στο Sora
- Συναγερμός στο Χαμόγελο του Παιδιού – Εξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας στα Πετράλωνα
- Φαρίντ: «Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός με πίστεψε» (vid)
- Χριστούγεννα: Πότε σταματούν τα μαθήματα και κλείνουν τα σχολεία

