Λεβέντης: «Ασπιρίνη» για το μνημόνιο το «παράλληλο πρόγραμμα»
Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης επανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εκτίμησε ότι χωρίς οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα, με δεδομένο ότι οι επενδυτές θέλουν πολιτική σταθερότητα. Χαρακτήρισε «ασπιρίνη» το «παράλληλο πρόγραμμα», τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει «σαν παυσίπονο στο μνημόνιο που καταδίκασε τη χώρα».
Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης επανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Αναφερόμενος ειδικότερα στις διατάξεις του νομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα», το χαρακτήρισε «ασπιρίνη» που θα λειτουργήσει «σαν παυσίπονο στο μνημόνιο που καταδίκασε τη χώρα».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μαλώνουν για το ποιος έδωσε τη μεγαλύτερη ελεημοσύνη στους ανασφάλιστους, στους ανέργους, στους ετοιμοθάνατους, στους λιμοκτονούντες. «Ρωτήστε καλύτερα την κοινωνία τι πιστεύει για το πώς τα κάνατε και οι δυο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι χωρίς οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι επενδυτές θέλουν πολιτική σταθερότητα, καθώς και ότι «μια ισχυρή κυβέρνηση με 240 έδρες, θα μπορούσε να πετύχει τη μέγιστη χαλάρωση των μέτρων προσαρμογής».
Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση του για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, χωρίς τερτίπια, όπως είπε, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα πτώχευσε εξαιτίας του συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο διευκόλυνε, όπως σημείωσε, τη συγκρότηση του πελατειακού κράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγάλη αγωνία στους Νάγκετς: Ο Γιόκιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας (vid)
- Κρήτη: «Ελπίζουμε να είναι ζωντανός» – Τι λένε οι γονείς του 33χρονου γιατρού που έχει εξαφανιστεί
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή


