Δεκατέσσερα τουρκικά αεροσκάφη -ένας σχηματισμός 8 αεροσκαφών, ένας 4 αεροσκαφών και ένας 2 αεροσκαφών- 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 5 ελικόπτερα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.
Δεκατέσσερα τουρκικά αεροσκάφη -ένας σχηματισμός 8 αεροσκαφών, ένας 4 αεροσκαφών και ένας 2 αεροσκαφών- 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 5 ελικόπτερα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.
Καταγράφηκαν δέκα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.
Όπως έγινε γνωστό, η οκτάδα των τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, συμμετέχει στην αεροναυτική άσκηση που διεξάγει η γειτονική χώρα νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ τα ελικόπτερα απονηώθηκαν από τουρκικά πλοία.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).