
Απορρίπτουν οι Κούρδοι της Συρίας το τουρκικό τελεσίγραφο, «θα αντισταθούμε»
Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας απέρριψε το τουρκικό αίτημα να αποσυρθούν οι κουρδικές πολιτοφυλακές από θέσεις κοντά στα, προειδοποιώντας για αντίσταση σε ενδεχόμενη επέμβαση πέραν της τουρκοσυριακής μεθορίου.
Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας απέρριψε το τουρκικό αίτημα να αποσυρθούν οι κουρδικές πολιτοφυλακές από θέσεις κοντά στα, προειδοποιώντας για αντίσταση σε ενδεχόμενη επέμβαση πέραν της τουρκοσυριακής μεθορίου.
Ο Σάλεχ Μούσλιμ, συμπρόεδρος του PYD, δήλωσε στο Reuters πως η Τουρκία «δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά Συρίας», προσθέτοντας πως η αεροπορική βάση που βομβαρδίστηκε από τον τουρκικό στρατό το Σάββατο τελούσε υπό τον έλεγχο του Μετώπου Νόσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μέχρι την κατάληψή του από τις δυνάμεις του PYD την περασμένη εβδομάδα.
«Θέλουν το Μέτωπο Νόσρα να παραμείνει εκεί ή να έρθει το καθεστώς και να την καταλάβει;» ρώτησε ο Μούσλιμ μιλώντας στο Reuters.
Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απαίτησε από το PYD να αποχωρήσει από περιοχές βόρεια του Χαλεπιού τις οποίες. Ερωτηθείς αν απορρίπτει την αξίωση αυτή, ο Μούσλιμ απάντησε: «Βέβαια».
Ο Σάλεχ είπε πως η αεροπορική βάση καταλήφθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που είναι σύμμαχοι του PYD και στις οποίες συμμετέχουν Άραβες και Τουρκμένοι, μαζί με τις ισχυρές πολιτοφύλακες των Κούρδων της Συρίας, Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG).
Πρόσθεσε πως αν η Τουρκία επέμβει στη Συρία, θα βρει «απέναντί της ολόκληρο τον συριακό λαό».
Η Τουρκία θεωρεί την οργάνωση ως προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο μάχεται εδώ και τριάντα χρόνια για την αυτονομία των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις


