Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες και στην ένατη από τους δολοφόνους του εστιάτορα στην Ύδρα

Χειροπέδες και στην ένατη από τους δολοφόνους του εστιάτορα στην Ύδρα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε και η 29χρονη Γεωργιανή μέλος της εγκληματικής ομάδας που δολοφόνησε το περασμένο καλοκαίρι 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου και λήστεψε την 58χρονη σύζυγό του στην Ύδρα. Ειδική ομάδα αστυνομικών την εντόπισε και τη συνέλαβε στο κέντρο της Αθήνας, να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Ήταν το μοναδικό από τα εννέα μέλη της ομάδας που δεν είχε συλληφθεί.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε και η 29χρονη Γεωργιανή μέλος της εγκληματικής ομάδας που δολοφόνησε το περασμένο καλοκαίρι τον 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου και λήστεψε την 58χρονη σύζυγό του, στην Ύδρα.

Ειδική ομάδα ερευνών που συγκροτήθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για να την αναζητήσει, την εντόπισε τελικά και τη συνέλαβε, το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε.

Η 29χρονη, που ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, είχε διαφύγει με πλωτό ραδιοταξί από την Ύδρα για τη Βάρκιζα, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, τα χρήματα και τα άλλα κλοπιμαία. Ήταν το μοναδικό από τα εννέα μέλη της ομάδας που διέφευγε της σύλληψης. Σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για άμεση συνέργεια σε ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 67χρονου, είχαν συλληφθεί αρχικά επτά Γεωργιανοί, ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών. Στη συνέχεια, στις 10 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί μέσα στο αυτοκίνητό του στην Καλλιθέα και 39χρονος ομοεθνής τους, αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι πέντε από τους Γεωργιανούς, αμέσως μετά τη ληστεία αναχώρησαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος (ταξί) για την Αίγινα, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ύδρας κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 2015, το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα και επέστρεψε στο σπίτι του, που είναι μεσοτοιχία με το κατάστημα. Λίγο αργότερα, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι τους και με τη βία τούς ακινητοποίησαν, τους έδεσαν και τους φίμωσαν. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν χρήματα -η γυναίκα υποστηρίζει ότι τους υπέδειξε βαλίτσα με 40.000 ευρώ, την οποία οι δράστες πήραν-, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Προτού εξαφανιστούν, οι ληστές εξανάγκασαν την 58χρονη να πιεί υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, με αποτέλεσμα αυτό να της προκαλέσει ζάλη και να μπορέσει να λυθεί ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 67χρονου προήλθε πιθανότατα από ασφυξία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024