Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπές στις συντάξεις του Δημοσίου με εγκύκλιο εκτός «Διαύγειας»

Ανατροπές στις συντάξεις του Δημοσίου με εγκύκλιο εκτός «Διαύγειας»

Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο «Λοβέρδου-Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο (7 Ιανουαρίου 2016), χωρίς να αναρτηθεί στη «Διαύγεια». Την εγκύκλιο αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο «Λοβέρδου-Κουτρουμάνη» αποκαλύπτουν οι οδηγίες εγκυκλίου που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο (7 Ιανουαρίου 2016), χωρίς να αναρτηθεί στη «Διαύγεια», αλλά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Tην εγκύκλιο αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Πέμπτης.

Με την εγκύκλιο αυτή οι Διευθύνσεις Συντάξεων (Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων) υποχρεώνονται προκειμένου για υπαλλήλους που αποχωρούν με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις να υπολογίζουν και να απονέμουν τα ποσά που προκύπτουν με τις διατάξεις του νόμου 3865 του 2010, είτε πρόκειται για υπηρεσία αμιγώς παρασχεθείσα στο Δημόσιο, είτε με διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης στις οποίες το Δημόσιο είναι απονέμων ή συμμετέχων φορέας στο τελικό ποσό σύνταξης.

Στην πράξη, το Δημόσιο και μέχρι να αποφασιστεί τι θα ισχύσει με το Ασφαλιστικό, προχωρά στην έκδοση συντάξεων με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024