Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νέες ταινίες που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη

Την εβδομάδα 11-17/02 το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια πληθώρα νέων ταινιών, ικανών -αρκετών εξ' αυτών- να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και του πιο απαιτητικού σινεφίλ.

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Την εβδομάδα 11-17/02 το κινηματογραφόφιλο κοινό έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια πληθώρα νέων ταινιών, ικανών -αρκετών εξ’ αυτών- να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και του πιο απαιτητικού σινεφίλ. Παράλληλα, το κοινό που επιθυμεί να περάσει μια περισσότερο ανάλαφρη και διασκεδαστική βραδιά στη σκοτεινή αίθουσα, ταινίες όπως οι Οδηγός για Singles, Η Τζέιν πήρε το όπλο της και Αλαντίν: Οι νέες περιπέτειες, φαντάζουν ως οι ιδανικότερες επιλογές.


Trumbo
O Bryan Cranston (Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Breaking Bad) ενσαρκώνει έναν ρόλο κομμένο και ραμμένα στα μέτρα του, πρωταγωνιστώντας ως διάσημος σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος που βρέθηκε στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ το 1947 και κατάφερε παρ’ όλα αυτά να απογειώσει την καριέρα του, καταφέρνοντας να κερδίσει δυο Όσκαρ, για το The Brave One και το Roman Holiday (το οποίο του απονεμήθηκε μετά θάνατον, αφού το είχε υπογράψει ο Ian McLellan Hunter). To Trumbo είναι μία αληθινή βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Jay Roach (Austin Powers, Meet the Parents) με συμπρωταγωνιστές τους Diane Lane, John Goodman , Helen Mirren και την Elle Fanning.


Ο λαβύρινθος της σιωπής
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. 1958, Γερμανία. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς. Και κανείς δε ρωτά. Ένας νεαρός εισαγγελέας ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν αστικοί μύθοι, ή, ακόμη περισσότερο, προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων. Ο Αλεξάντερ Φέλινγκ, υποδύεται τον φιλόδοξο Γερμανό εισαγγελέα που τολμά να οδηγήσει πρώην μέλη των Ες Ες στην πρώτη τους δίκη από Γερμανούς. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το πιο φρικτό παρελθόν της.


Η Τζέιν πήρε το όπλο της
Η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει σε ένα ουέστερν γεμάτο δράση.
Η Τζέιν Χάμον ζει σε μια φάρμα σε μια άγρια πεδιάδα της Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ, και την μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ φτάνει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι τους μετά από μια συνάντηση με τον αμείλικτο Τζον Μπίσοπ και τη συμμορία του, η Τζέιν ξέρει ότι ο Μπίσοπ δεν θα σταματήσει μέχρι όλη η οικογένεια πέσει νεκρή. Στην απελπισία της, η Τζέιν στρέφεται για βοήθεια στον Νταν, έναν άνδρα από το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα ξαναφουντώνουν εν μέσω της καταιγιστικής δράσης και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα.


Οδηγός για singles
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιζ Τουτσίλο, σεναριογράφου της ταινίας He’s Just Not That Into You, αλλά και επεισοδίων των Sex and the City και Smash.
Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς. Τα νυχτοπερπατήματα σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά.


Αλαντίν: Οι νέες περιπέτειες
Το μαγικό παραμύθι του Αλαντίν και του μαγικού λυχναριού μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Οι «Νέες Περιπέτειες» του μας μεταφέρουν στον κόσμο της Βαγδάτης, με πολλές ξεκαρδιστικές αναφορές στο σήμερα, την τεχνολογία, και τη σύγχρονη κουλτούρα. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Sam και ο καλύτερος του φίλος, ο Khalid, μεταμφιέζονται σε Άγιους Βασίληδες με σκοπό να σουφρώσουν ό,τι μπορούν από τις Γκαλερί Λαφαγιέτ. Όμως πολύ γρήγορα ο Sam βρίσκεται ασφυκτικά περικυκλωμένος από μια ομάδα παιδιών και αναγκάζεται να τους διηγηθεί μια ιστορία, την ιστορία του Αλαντίν ή τουλάχιστον τη δική του εκδοχή. Μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, ο Sam ξεκινάει έτσι ένα ταξίδι στην καρδιά της Βαγδάτης, την πόλη με τις χίλιες και μία χάρες… Όμως πίσω από το πολύχρωμο φολκλόρ, ο λαός υπομένει την τυραννία του φοβερού Βεζίρη, που είναι γνωστός για την αγριότητα και τη βρωμερή του ανάσα.


Les Cowboys
Βραβευμένος με δυο Σεζάρ για το σενάριο του Σώμα με Σώμα και του υποψήφιου για Όσκαρ Ο Προφήτης, ο Τομά Μπιντεγκέν κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την επίκαιρη ιστορία, που κέρδισε 4 υποψηφιότητες στα βραβεία César. Όταν συναντάμε για πρώτη φορά τον Αλέν, είναι μαζί με την οικογένειά του σε μια γιορτή country & western κοντά στο σπίτι του, κάπου στην επαρχία της ανατολικής Γαλλίας. Ο ίδιος δεν μπορεί να το ξέρει αλλά αυτή είναι η τελευταία του μέρα ως ευτυχισμένος οικογενειάρχης: σύντομα ο Αλέν θα αντιληφθεί ότι η κόρη του, η 16χρονη Κέλι, αγνοείται και αρχίζει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει, συνειδητοποιώντας στην πορεία ότι η κόρη του έκρυβε αναπάντεχα μυστικά που την έχουν οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. Καθώς τα χρόνια περνούν, η αναζήτηση της Κέλι, με μόνο βοηθό τον μικρό του γιο, θα κοστίσει τα πάντα στον Αλέν, ακόμη και την ίδια του την οικογένεια. Η σκοτεινή οδύσσεια όμως είναι γεμάτη αποκαλύψεις για τους δυο καουμπόι και ο δρόμος τους θα είναι τελικά πολύ πιο μακρύς απ’ ό,τι φαντάζονταν.


Ταξίδι στην άλλη όχθη
H ταινία του ιάπωνα σκηνοθέτη Κιγιόσι Κουροσάβα, που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών 2015. Το ταξίδι της Μιζούκι και του συζύγου της Γιουσούκε δεν σταματά, παρόλο που εκείνος πνίγηκε στη θάλασσα πριν από τρία χρόνια. Όταν ξαφνικά επιστρέφει στο σπίτι, εκείνη δεν εκπλήσσεται. Αντ’ αυτού, η Μιζούκι αναρωτιέται γιατί άργησε τόσο πολύ. Συμφωνεί με τον άντρα της να την πάρει μαζί του σ’ ένα ταξίδι. Η Μιζούκι θέλει να του γνωρίσει τους ανθρώπους εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της.


Γυμνό ανάμεσα στους λύκους

Η ταινία είναι μεταφορά από το ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα Μπρούνο Άπιτς, ο οποίος έζησε ο ίδιος αυτή την ιστορία, όντας κρατούμενος στο Μπούχενβαλντ από το 1937-1945. Μέσα από την πραγματική ιστορία ενός Εβραιόπουλου – «γυμνού μέσα στους λύκους» – που σώθηκε χάρη στη φροντίδα των κρατουμένων, που το προστάτευαν, κρύβοντάς το ανάμεσά τους, μια ρεαλιστική εικόνα για την εξοντωτική ζωή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ. Την πείνα, τις αρρώστιες, την αναγκαστική εργασία, τα άγρια βασανιστήρια μα και για τον αγώνα αντίστασης και ένοπλης αυτοαπελευθέρωσης των κρατουμένων, λίγο πριν τη συντριβή του φασισμού.

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 11-17/02

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024