Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφιέρωμα στο διαχρονικό Μανώλη Ρασούλη

Αφιέρωμα στο διαχρονικό Μανώλη Ρασούλη

Στις 13 Μαρτίου του 2016 συμπληρώνονται πέντε χρόνια χωρίς τον μεγάλο δημιουργό, Μανώλη Ρασούλη. Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά […]

Στις 13 Μαρτίου του 2016 συμπληρώνονται πέντε χρόνια χωρίς τον μεγάλο δημιουργό, Μανώλη Ρασούλη.

Τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» που δημιούργησε με τον Νίκο Ξυδάκη, άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 5 χρόνων από το θάνατο του Μανώλη Ρασούλη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», ένα μεγάλο αφιέρωμα με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και καλλιτέχνες-έκπληξη της βραδιάς, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο του.

Η Γιώτα Νέγκα αναφέρει για το μεγάλο μας δημιουργό:
«Τον Μανώλη Ρασούλη δεν είχα την χαρά να τον γνωρίσω απο κοντά όσο θα ήθελα, δεν είχα την χαρά να τον ακούσω να μου λέει τις ιστορίες του, να με «μπολιάσει» με τη σοφία του. Τον γνώρισα μέσα από τα τραγούδια του, και τον γνώρισα τόσο βαθιά που να τον λογίζομαι για πολύ δικό μου άνθρωπο.

»Κι έτσι πάντα τον τραγουδώ χαμογελώντας του με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη… όπως κάνουμε όλοι με τους αγαπημένους μας».

Από την πλευρά της η Σοφία Παπάζογλου δηλώνει:
«Μανώλη πρώτον και κύριον, μου λείπεις. Ως φυσική παρουσία, ως οικουμενικό πνεύμα, ως προσωπικότητα άκρως σημαντική για τον πολιτισμό μας. Το χιούμορ σου απύθμενο, το νοσταλγώ και όταν θυμάμαι διάφορες ατάκες σου γελάω μόνη…

»Νιώθω τυχερή που σε γνώρισα, που σε συναναστράφηκα και ομολογώ πως είσαι από τους λίγους ανθρώπους στον μουσικό χώρο με τον οποίο είχα απόλυτη ταύτιση απόψεων επί παντός! Μια μεγάλη ανοιχτή ψυχή αλλά και καταπέλτης όταν έβλεπες το άδικο και όταν χρειαζόταν να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Αντιφατικός σε πολλά (Τροτσκιστής που λάτρευε την Αμερική!!!) σαν γνήσιος καλλιτέχνης, ψυχή που τα λαχταρούσε όλα. Γι’ αυτό μας κάνεις να κλαίμε με το Όλα σε θυμίζουν και να χορεύουμε μανιωδώς στα τραπέζια με το Πότε Βούδας Πότε Κούδας.

»Μανώλη σε αγάπησα πολύ και δε σε ξεχνώ ποτέ για όσα μου έμαθες και μου πρόσφερες ως συνεργάτιδα, φίλη και ακροάτρια των τραγουδιών σου. Δεν ξέρω αν βρίσκεσαι στον παράδεισο, αλλά η ψυχή σου σίγουρα ήταν παράδεισος».

Στην παράσταση θα συμμετέχουν ακόμη, μουσικοί-συνεργάτες του Ρασούλη από τα παλιά, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα μοναδικό οπτικό υλικό-ντοκιμαντέρ με τον δημιουργό.

Μουσικό σχήμα – Συντελεστές:

Επιμέλεια ορχήστρας | Τάκης Φραγκούς
Επιμέλεια ορχήστρας Ν. Ξυδάκη | Δημήτρης Μπουζάνης
Τάκης Φραγκούς – κοντραμπάσο
Δημήτρης Μπουζάνης – πιάνο
Δημήτρης Χουντής – πνευστά
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Δήμος Πολυμέρης – ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου – κιθάρα
Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί
Βαγγέλης Λιόλιος – μπουζούκι
Δημήτρης Λιόλιος – μπουζούκι
Σωκράτης Γανιάρης – τύμπανα | κρουστά

Επιμέλεια προγράμματος: Ναταλία Ρασούλη | Έλλη Ρουμπέν

Πληροφορίες
Ώρα έναρξης στις 8:30 μ.μ.
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων: 17€ (Ζώνη Γ΄), 25€ (Ζώνη Β΄), 35€ (Ζώνη Α΄) και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 7,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5€ (65+, πολύτεκνοι)

entertainment.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024