Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen SpaceTourer 2016 & Hyphen Concept: Χρηστικότητα και στυλ

Citroen SpaceTourer 2016 & Hyphen Concept: Χρηστικότητα και στυλ

Οι Γάλλοι αποκαλύπτουν μια νέα πρωτότυπη έκδοση του SpaceTourer με πιο νεανική και SUV σχεδίαση η οποία θα συνοδεύσει την πρεμιέρα του νέας γενιάς van τους στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.


Η Citroen, έχοντας παρουσιάσει πρόσφατα τη νέα γενιά SpaceTourer το οποίο θα δώσει επίσης το παρών σε παγκόσμια πρώτη στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, αποφάσισε να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο λίγο άχαρο σκεπτικό των van μοντέλων, αποκαλύπτοντας το Hyphen Concept.

Ο λόγος για μια «pop» SUV προσαρμογή του SpaceTourer η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γαλλικό μουσικό συγκρότημα Hyphen -εξ ου και το όνομα του- η οποία είναι τετρακίνητη και αντλεί τις επιρροές της από το πρωτότυπο crossover, Aircross που οι Γάλλοι είχαν παρουσιάσει πέρυσι την άνοιξη στη Σαγκάη, ως μια σαφώς μεγαλύτερη και πιο off-road εκδοχή του C4 Cactus.

Ανεξαρτήτως της αλληλουχίας εμπνεύσεων και επιρροών μεταξύ των concept της γαλλικής φίρμας, το Hyphen Concept υιοθετεί μια πιο SUV εμφάνιση σε που συνοψίζεται σε αντίστοιχης λογικής σχεδιασμένους προφυλακτήρες, στην παρουσία προστατευτικών πλαστικών περιμετρικά του αμαξώματος και προστατευτικές ποδιές, ενώ στο ίδιο concept, ενώ αυξημένη είναι και η απόσταση από το έδαφος.

Την εικόνα συμπληρώνει η παρουσία μιας πανοραμικής ηλιοροφής και φυσικά οι χαρακτηριστικοί χρωματισμοί που επεκτείνονται και στο εσωτερικό.

Το πρωτότυπο μοντέλο εξοπλίζεται με κινητήρα diesel ΒlueHDi 150 ίππων με σύστημα start/stop σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης «οn demand» το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Dangel.

Παράλληλα με το πρωτότυπο Hyphen, η Citroen δημοσιοποιεί και ορισμένα επιπλέον στοιχεία για την νέα γενιά του SpaceTourer ως έκδοσης παραγωγής το οποίο είχε πρωτοσυστήσει το Δεκέμβριο μαζί με τα Peugeot Traveller και Toyota Proace τα οποία αποτελούν προϊόντα συνεξέλιξης μεταξύ Ιαπώνων και Γάλλων τα θα παράγονται στο εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου στο Sevelnord.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το γαλλικό van θα συνεχίσει να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις με διαφορετικό μέγεθος για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση με δυνατότητα φιλοξενίας έως και εννέα ατόμων και μεταξύ των οποίων θα βρεθεί και μία έκδοση με μήκος 4,6 μέτρων.

Επιπλέον το ύψος των 1,9 μέτρων σε όλες τις εκδόσεις σε συνδυασμό με την πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του εσωτερικού μεταξύ των οποίων τα συρόμενα αλλά και αναστρεφόμενα καθίσματα, τις συρόμενες πόρτες και οι πρακτικοί δύο τροποί πρόσβασης στο πορτ μπαγκάζ, υπόσχεται μέγιστη χρηστικότητα και άνεση. Στις επιλογές συγκαταλέγεται και πανοραμική ηλιοροφή ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις των Γάλλων, βελτιωμένη είναι και η ηχομόνωση του θαλάμου επιβατών.

Στο ίδιο σκεπτικό άνεσης το SpaceTourer εξοπλίζεται με head-up display και το σύστημα πλοήγησης της Citroen Connect Nav, ενώ μια σειρά συστημάτων ασφαλείας για την αποτροπή ενδεχόμενων ατυχημάτων συμπληρώνουν τη βελτιωμένη εικόνα του.

Σε επίπεδο κινητήρων το SpaceTourer το οποίο έχει ως αφετηρία την ευέλικτη αρχιτεκτονική EMP2 εξοπλίζεται με κινητήρες diesel τεχνολογίας BlueHDi με απόδοση έως 180 ίππους και και 400 Nm ροπής.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024