Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού με τον Mario Biagini

Σεμινάριο για την τέχνη του ηθοποιού με τον Mario Biagini

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της ομάδας Mad Dam, ο Mario Biagini, συν-διευθυντής του κέντρου «Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards» και σκηνοθέτης της δημιουργικής ομάδας «Open Program», εισηγείται εντατικό πενταήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται συγκεκριμένα αλλά όχι αποκλειστικά, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Το σεμινάριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στη γνώση και […]

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της ομάδας Mad Dam, ο Mario Biagini, συν-διευθυντής του κέντρου «Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards» και σκηνοθέτης της δημιουργικής ομάδας «Open Program», εισηγείται εντατικό πενταήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται συγκεκριμένα αλλά όχι αποκλειστικά, σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Το σεμινάριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στη γνώση και την εκπαίδευση, όπως αυτές αναπτύχθηκαν την τελευταία περίοδο της δουλειάς του J.Grotowski και συνεχίζουν να εξελίσσονται στο Workcenter.

Με την καθοδήγηση του Mario Biagini και των βοηθών του, οι συμμετέχοντες θα εργασθούν επάνω σε υλικά που διερευνά σήμερα η ομάδα Open Program: παραδοσιακά τραγούδια της Αφρικανικής διασποράς και σωματικές ασκήσεις που αναπτύχθηκαν στο Workcenter τα τελευταία 30 χρόνια. Μέρος του χρόνου θα αφιερωθεί στη δουλειά επάνω σε σύντομες προτάσεις δράσεων υποκριτικής, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει πριν την έναρξη του σεμιναρίου και ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και ένα γράμμα ενδιαφέροντος στο email mad-dam-theatergroup@hotmail.com, ως τις 25 Ιανουαρίου.

Ημέρες και ώρες σεμιναρίου:
2-6 Μαρτίου 2016 , Τετάρτη ως Κυριακή
14:30 – 18:30 τις καθημερινές
11:00 – 18:00 το Σάββατο & Κυριακή (μαζί με διάλειμμα για μεσημεριανό)
Στούντιο Λάθος Κίνηση, πλατεία Κουμουνδούρου, οδός Ελευθερίας 25.
Κόστος : 280€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Επικοινωνία:
email: mad-dam-theatergroup@hotmail.com
fb: Mad Dam Theatergroup
τηλ.: 6933321531 (Άννα Γριβάκου) και 6932583634 (Μυρτώ Μπέρνχαρτ)

Σύντομο Ιστορικό:
Workcenter, Of Jersy Grotowski και Thomas Richards
Ο J. Grotowski, γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες – αναμορφωτές του σύγχρονου θεάτρου, ίδρυσε τo 1986 στην Pontedera της Ιταλίας το κέντρο Workcenter, όπου έζησε και εργάστηκε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, ο J. Grotowski μετέδωσε στους Thomas Richards και Mario Biagini τον καρπό της έρευνας της ζωής του.
Σήμερα, το Workcenter, με συνδιευθυντές τους T. Richards και Μ. Biagini, αποτελείται από 18 καλλιτέχνες από 9 χώρες, που εργάζονται σε δύο διαφορετικές δημιουργικές ομάδες: την Focused Research Team in Art as Vehicle υπό τη διεύθυνση του T. Richards και την Open Program υπό τη διεύθυνση τον M. Biagini. Μέχρι σήμερα, ο M. Biagini έχει σκηνοθετήσει έξι πρωτότυπες παραστάσεις με την ομάδα Open Program: I Am America, Electric Party Songs, Not History’s Bones – A Poetry Concert, The Night Watch και The Hidden Sayings.
Το έργο της ομάδας έχει ως στόχο να ξαναβρεί το ζωντανό στοιχείο του ποιητικού λόγου ως εργαλείο επαφής και δράσης. Σκοπός είναι η δημιουργία παραστάσεων προσβάσιμων στο κοινό, που όμως κρατούν ζωντανές μέσα τους τις πτυχές της εσωτερικής διαδικασίας που χαρακτηρίζει την έρευνα. Επίσης, με το Open Program και με διεθνείς συνεργάτες, ο Μ.Biagini έχει ξεκινήσει μια πρακτική έρευνα ενός νέου παραστατικού event, το Open Choir, στην Ιταλία, τη Νέα Υόρκη και αλλού.

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024