Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης για Σχιστό: Δεν πρέπει να φιλοξενήσει περισσότερους από όσους μπορεί

Μώραλης για Σχιστό: Δεν πρέπει να φιλοξενήσει περισσότερους από όσους μπορεί

«Πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια προς την επίλυση του προβλήματος, αφού το στρατόπεδο είναι εκτός του αστικού ιστού, όμως δεν θα πρέπει ένας τέτοιος χώρος να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα από αυτά που μπορεί» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης σχετικά με την απόφαση να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Σχιστού για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων.

«Πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια προς την επίλυση του προβλήματος, αφού το στρατόπεδο είναι εκτός του αστικού ιστού, όμως δεν θα πρέπει ένας τέτοιος χώρος να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα από αυτά που μπορεί» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σχετικά με την απόφαση να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Σχιστού για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camps) προσφύγων.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι «είναι σημαντικό η κυβέρνηση από την πλευρά της να διαβουλεύεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην λαμβάνει μονομερώς αποφάσεις, όπως συνέβη με το στρατόπεδο στο Σχιστό.»

Ο δήμαρχος Πειραιά πρόσθεσε ότι: «Το θέμα δεν είναι μόνο λειτουργικό είναι κυρίως ανθρωπιστικό, αφού θα απαιτηθεί και η ανάλογή ιατρική φροντίδα και μέριμνα. Είναι ανάγκη το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συνεννόηση και διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου αφενός να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αφετέρου να μην διαταραχθεί η ζωή των πόλεων μας».

Επεσήμανε ακόμη ότι: «Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες μια ζοφερής πραγματικότητας. Βλέπουμε κάθε μέρα να χάνονται ζωές, να χάνονται παιδικές ψυχές και να ξεκληρίζονται οικογένειες, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν βίαια την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Οι ακρίτες νησιώτες κυρίως και όλοι οι Έλληνες που έχουμε βιώσει την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και παρά τις δυσκολίες που έχουμε ως χώρα, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Θα πρέπει οι Δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνδράμουμε ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Δεν είναι λύση το μακριά από εμάς και όπου θέλει.»

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι: «Είναι γνωστό ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, επειδή είναι πόλεις της προσφυγιάς, έχουν επιδείξει και εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των προσφύγων.

» Είναι επίσης γνωστό ότι η δημοτική αρχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δίνει συνεχείς μάχες ενάντια στον ρατσισμό και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είμαστε απολύτως πρόθυμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί στη φιλοξενία των προσφύγων. Δεν πρόκειται όμως να δεχτούμε να γίνει στην περιοχή μας ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα γκέτο, πολύ περισσότερο αν αυτό θα είναι υπό στρατιωτικό έλεγχο. Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024