
Τρία αρκουδάκια από την Αλβανία στο καταφύγιο του «Αρκτούρου»
Τρία αρκουδάκια, αδέρφια από την Αλβανία, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται πλέον στο Καταφύγιο της καφέ Αρκούδας του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο Φλώρινας. Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις δύο ετών που κατασχέθηκαν από ιδιώτη.
Τρία αρκουδάκια, αδέρφια από την Αλβανία, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται πλέον στο Καταφύγιο της καφέ Αρκούδας του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις δύο ετών που κατασχέθηκαν από ιδιώτη.
Όπως τονίζει άλλωστε ο «Αρκτούρος», η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία, λόγω της έλλειψης ενός χώρου, αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, για να τις φιλοξενήσει.
Οι αρχές της γειτονικής χώρας επικοινώνησαν με την οργάνωση, ζητώντας να φιλοξενήσει τις τρεις αρκούδες, οι οποίες δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους και υπό συνθήκες αιχμαλωσίας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πώς να επιβιώσουν ελεύθερες.
Και οι τρεις αρκούδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Η ένταξή τους όμως στο Καταφύγιο θα γίνει την Άνοιξη όταν θα έχουν ξυπνήσει και οι υπόλοιπες 11 αρκούδες από τη χειμερία νάρκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελληνική οικονομία: «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη στο 1,9% – Υψηλότερος πληθωρισμός στο 3,2%
- Tο επίκεντρο της Οδύσσειας του Ομήρου δεν ήταν το νησί της Ιθάκης όπως ισχυρίζεται νέα έρευνα
- Ο Τονάλι στην Τότεναμ που έκανε νέο ρεκόρ μεταγραφής
- ΥΠΑ: Βλέπει μειωμένες καθυστερήσεις στον αερολιμένα Αθηνών τον Ιούνιο – Τι λέει για την έκθεση Eurocontrol
- Φωτιά στο Γάζι Ηρακλείου: Πνέουν ισχυροί άνεμοι – Επιχειρεί και ελικόπτερο
- Η Iσπανία αναμένει να υποδεχθεί φέτος 100 εκατομμύρια τουρίστες



