Ενδεχόμενο παράτασης στο καθεστώς προστασίας δανείων κύριας κατοικίας
Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου, ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Υπενθυμίζεται ότι έχει ανασταλεί έως 15/2 η δυνατότητα μεταβίβασης μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών, καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης της πώλησης «κόκκινων» δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό ανέφερε σήμερα, πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προηγούμενη συμφωνία έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στη συνάντηση της Δευτέρας συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης.
Μετά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.
Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες κοντά στη Μάλαγα, στα νότια της χώρας
- Μαρινάκης: Επικοινωνιακή ρελάνς με επίκληση τη «διάθεση διαλόγου» από αγρότες – Καμία δέσμευση για τα αιτήματα
- Αλαβάνος: Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών γιατί είναι αγώνας επιβίωσης
- «Άλλαζα αυτοκίνητα κάθε δύο εβδομάδες»: Ο Σώτης Βολάνης δεν μετανιώνει για την ακριβότερη αγορά της ζωής του
- Μίλαν – Βερόνα 3-0: Ξανά στην κορυφή οι «ροσονέρι»
- Σομαλία εναντίον Ισραήλ: Η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης αποτελεί «απειλή» για την περιοχή