ΕΒΕΑ: Το 80% των πολιτών θεωρεί πως αύξηση των εισφορών ίσως φέρει απολύσεις
Το 80% των πολιτών θεωρούν πως ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για προσλήψεις και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις, σύμφωνα με το πρώτο «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ για το 2016. Επίσης, το 80% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
Το 80% των πολιτών θεωρούν πως ενδεχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα αποτελέσει αντικίνητρο για προσλήψεις και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε απολύσεις.
Αυτό προκύπτει από την πρώτη έρευνα για το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ του 2016, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-29 Ιανουαρίου σε δείγμα 1000 ατόμων από την εταιρεία ALCO.
Επίσης, το 62% θεωρεί πως η κυβερνητική πολιτική ακολουθεί λανθασμένη πορεία με αρνητικές επιπτώσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, έναντι 17% που συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης.
Τέλος, το 80% των πολιτών δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των δημοσίων οικονομικών και το 79% για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρει ότι, «δυστυχώς, ο δείκτης αισιοδοξίας για την οικονομία έχει επιστρέψει στα αρνητικά επίπεδα των περασμένων ετών, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν σε όξυνση».
«Το γεγονός αυτό δικαιολογεί και την αρνητική αξιολόγηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων όσο και για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442