Υποστήριξη της πρότασης για Εξεταστική για την οικονομία ζητά η Φ.Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απέστειλε σήμερα, Τρίτη, στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου επιστολή με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από την περίοδο της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απέστειλε σήμερα, Τρίτη, στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου επιστολή με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από την περίοδο της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταθέσαμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής (άρθρο 68 του Συντάγματος και άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής).
Στην προτεινόμενη εξεταστική επιτροπή θα ερευνηθεί, περιγραφεί και αναλυθεί η πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα και τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στην δημοσιονομική κρίση, κρίση ανταγωνιστικότητας και οικονομική κατάρρευση της χώρας.
Την ίδια ημέρα απευθύναμε έκκληση και στους βουλευτές των άλλων κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να καταστήσουμε δυνατή την υποχρεωτική σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Άλλωστε, ήταν από την αρχή δεδομένο ότι δεν είχαμε τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ελάχιστο αριθμό υπογραφών.
Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, διά του στόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και η σειρά συγκλονιστικών ομολογιών του τέως Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.
Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας. Όχι απλά για λόγους ιστορικούς. Ούτε με την κρυφή πρόθεση του οποιουδήποτε να αποδοθούν ευθύνες σε αντιπάλους. Ή και να μετακυλυθούν ευθύνες σε τρίτους. Η γνώση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η πολιτική ζωή σε κανονικότητα.
Σας καλώ, λοιπόν, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαιτούμενες διαδικαστικές και άλλες σχετικές ενέργειες.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλβανία: Ύποπτος και για πλαστογράφηση τίτλων ο επιχειρηματίας που πούλησε γη για το θέρετρο του Κούσνερ
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για το φιλικό παιχνίδι με την Τβέντε (pic)
- Θρήνος στη Νότια Αφρική: Πέθανε ο Τζέιντεν Άνταμς που είχε παίξει και στα τρία ματς του Μουντιάλ
- Συγκινεί ο προπονητής της Άννας-Μαρίας: «Θα συνέχιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, δεν πρόλαβε να ζήσει το όνειρο της»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες (vid)
- Λήψη μέτρων προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά – Τι αποφάσισε η επιτροπή
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442