Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Για λόγους ουσίας το πρώτο ταξίδι στην Λευκωσία

Μητσοτάκης: Για λόγους ουσίας το πρώτο ταξίδι στην Λευκωσία

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι «λόγοι ουσίας» τον φέρνουν στην Λευκωσία, όπου τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει ότι «λόγοι ουσίας» τον φέρνουν στην Λευκωσία, όπου τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Σε συνέντευξη του στον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης, παραδεχόμενος ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να επιδράσει στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα, «με πρώτο βέβαια το Κυπριακό».

Σημείωσε ότι η πρώτη μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επίσκεψη εκτός Ελλάδας, δεν μπορούσε παρά να είναι επίσκεψη στην Λευκωσία.

«Οι λόγοι δεν είναι μόνον συμβολικοί και σημειολογικοί. Είναι λόγοι ουσίας. Στην Κύπρο ζει και προοδεύει ένα μεγάλο και δυναμικό κομμάτι του ελληνισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική εθνική μας διαδρομή. Ταυτόχρονα η Κύπρος έχει γίνει θύμα μιας συνεχιζόμενης για πολλές δεκαετίες κατάφωρης αδικίας και ωμής παραβίασης του διεθνούς δικαίου, των κανόνων, των αρχών και των αξιών της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Δηλαδή της παράνομης εισβολής και κατοχής εδάφους της από τρίτη χώρα», τόνισε στη συνέντευξη.

Επίσης, αναφέρθηκε επίσης σε μια θετική δυναμική στις συνομιλίες, εκφράζοντας την ελπίδα να διατηρηθεί και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Εδώ, μεγάλη ευθύνη έχει η Τουρκία» τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σκέψη για επίσκεψη και στη Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης απαντά:

«Πιστεύω πολύ στην εξωστρέφεια. Άλλωστε στην εποχή μας η κάθετη διαίρεση ‘εσωτερικού’ και ‘διεθνούς’ είναι εκ των πραγμάτων μια, εν πολλοίς, τεχνητή διαίρεση. Προτίθεμαι λοιπόν και ήδη σχεδιάζω μια σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό, στις χώρες ιδιαίτερης σημασίας και ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. Προφανώς σε αυτές συγκαταλέγω και την Τουρκία. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το Κυπριακό.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024