Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σημαδεύει» βρετανική πόλη τα σπίτια προσφύγων με κόκκινες πόρτες;

«Σημαδεύει» βρετανική πόλη τα σπίτια προσφύγων με κόκκινες πόρτες;

Πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στο Μίντλεσμπρο της βορειοανατολικής Βρετανίας καταγγέλλουν πως τα σπίτια στα οποία μένουν έχουν σκόπιμα κόκκινες πόρτες ώστε να «ξεχωρίζουν» -καθιστώντας τους στόχο και θέτοντάς τους σε κίνδυνο επιθέσεων μίσους. Το υπουργείο Μετανάστευσης στο Λονδίνο ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, η οποία επιπλέον θα εξετάσει εάν η φερόμενη πρακτική ακολουθείται και αλλού.

Πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στο Μίντλεσμπρο της βορειοανατολικής Βρετανίας καταγγέλλουν πως τα σπίτια στα οποία μένουν έχουν σκόπιμα κόκκινες πόρτες ώστε να «ξεχωρίζουν» -καθιστώντας τους στόχο και θέτοντάς τους σε κίνδυνο επιθέσεων μίσους.

Το υπουργείο Μετανάστευσης στο Λονδίνο ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, η οποία επιπλέον θα εξετάσει εάν η φερόμενη πρακτική ακολουθείται και αλλού.

H υπόθεση φαίνεται ότι ξεκίνησε από εκτενές δημοσίευμα των Times την Τετάρτη. Η εφημερίδα συνομίλησε με αρκετούς αιτούντες άσυλο στην πόλη οι οποίοι, δίπλα στις κόκκινες πόρτες των σπιτιών τους, κατήγγειλαν πως γίνονται στόχος επειδή το χρώμα της πόρτας τους είναι σκόπιμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα σπίτια.

Μιλώντας στη συνέχεια ενώπιον των βρετανών βουλευτών, ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ ανέφερε πως ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση με στόχο να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες.

Ο υπουργός ανέφερε πως η εταρεία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των χώρων που χρησιμοποιούνται για διαμονή αιτούντων άσυλο έδωσε διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει πολιτική για «στιγματισμό» των σπιτιών.

Η έρευνα θα αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό. Βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών από το Μίντλεσμπρο κάλεσε τους διαχειριστές των ιδιοκτησιών να αλλάξουν άμεσα το χρώμα στις πόρτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024