Στον ΕΟΠΥΥ το κόστος του τεστ διάγνωσης του ιού της γρίπης
Ο ΕΟΠΥΥ θα επωμιστεί το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 που προκαλεί την γρίπη στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ, κατ' εντολή του υπουργείου Υγείας.
Ο ΕΟΠΥΥ θα επωμιστεί το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 που προκαλεί την γρίπη στους νοσηλευόμενους ασθενείς των νοσοκομείων του ΕΣΥ, κατ’ εντολή του υπουργείου Υγείας.
Η απόφαση ελήφθη μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι οι ασθενείς, ακόμα και όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος της διάγνωστικής εξέτασης για τον ιό της γρίπης.
Να σημειωθεί ότι το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος είχε στείλει ενημερωτικό σημείωμα σύμφωνα με το οποίο «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά