Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Softex
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία Softex, με αφορμή την απόλυσή τους μετά το κλείσιμο του εργοστασίου που ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Bolton Group, που εδρεύει στην Ιταλία. Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη κλείσει το εργοστάσιο και να μη χαθούν οι περίπου 200 θέσεις εργασίας.
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία Softex, με αφορμή το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυσή τους.
Η μητρική εταιρεία Bolton Group, με έδρα την Ιταλία, ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη το τεράστιο οικονομικό βάρος που προέκυψε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο στον Βοτανικό, στις αρχές Ιουλίου.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα ώστε να μη κλείσει το εργοστάσιο.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανασταλεί το λουκέτο και να μη χαθούν οι περίπου 200 θέσεις εργασίας.
«Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442