Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες κινητοποιήσεις από τους επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό

Νέες κινητοποιήσεις από τους επιστημονικούς φορείς για το ασφαλιστικό

Συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες διοργανώνουν στις 21 Ιανουαρίου νέα συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι φορείς -που εκπροσωπούσαν κυρίως τους κλάδους των ιατρών, των φαρμακοποιών και των δικηγόρων-, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους».

Παράλληλα, οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες διοργανώνουν στις 21 Ιανουαρίου 2016 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών νέα συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, ενώ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στις 12.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ακόμη, ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών. Επίσης ζητούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων. Προσκαλούν δε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό.

Τέλος, σημειώνουν ότι «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.)».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος πρόεδροι, μέλη των διοικήσεων και εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ενώ παρακολούθησαν τις συζητήσεις εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024