Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας στο καναδικό προξενείο για την Eldorado Gold
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την καναδική πολυεθνική Eldorado Gold πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στο καναδικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέων Ρόδων και του Συντονιστικού Ιερισσού Χαλκιδικής. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις παρανομίες και στους εκβιασμούς της Eldorado», ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το προξενείο.
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την καναδική πολυεθνική Eldorado Gold πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στο καναδικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη μέλη της Επιτροπής Αγώνα Νέων Ρόδων και του Συντονιστικού Ιερισσού Χαλκιδικής.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και άνοιξαν πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στις παρανομίες και στους εκβιασμούς της Eldorado», ενώ προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου μπροστά από το προξενείο.
Αναφερόμενη στην απώλεια 600 θέσεων από τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής, που θα προκαλέσει η απόφαση της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών, η Τένια Τσαλή από την Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων είπε ότι «το δικαίωμα στην εργασία είναι μεν ιερό, αλλά το ίδιο ιερές είναι και οι άλλες 10.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό που πλήττονται από την επένδυση».
Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν αφού θυροκόλλησαν στην κεντρική είσοδο του καναδικού προξενείου ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση του Καναδά «να προωθήσει πρακτικές συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών και όχι τα συμφέροντα οικονομικών κολοσσών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
