Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφηβος επιτέθηκε με μαχαίρι σε εβραίο στη Μασσαλία επικαλούμενος την ISIS

Έφηβος επιτέθηκε με μαχαίρι σε εβραίο στη Μασσαλία επικαλούμενος την ISIS

Στο «όνομα της ISIS» επιτέθηκε με μαχαίρι και ματσέτα ένας 15χρονος κούρδος τουρκικής υπηκοότητας σε έναν εβραίο δάσκαλο στη Μασσαλία, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ο έφηβος συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εισαγγελίας έχει το προφίλ ατόμου που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.

Στο «όνομα της ISIS» επιτέθηκε με μαχαίρι και ματσέτα ένας 15χρονος κούρδος τουρκικής υπηκοότητας σε έναν εβραίο δάσκαλο στη Μασσαλία, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο έφηβος συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εισαγγελίας έχει το προφίλ ατόμου που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.

Η επίθεση έγινε στη μέση του δρόμου, μπροστά σε πλήθος μαρτύρων, και το θύμα, ένας 36χρονος δάσκαλος στο τοπικό εβραϊκό σχολείο, φαίνεται ότι έγινε στόχος επειδή εκείνη την ώρα φορούσε κίπα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο έφηβος, που φοιτούσε σε σχολείο της πόλης, επικαλέστηκε «αρκετές φορές» την ISIS κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο δράστης ήταν μεν σε υπερένταση, όμως φαινόταν να έχει πλήρη διαύγεια και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η αντιτρομοκρατική έχει ξεκινήσει έρευνα με την κατηγορία της «απόπειρας δολοφονίας με κίνητρο την θρησκευτική πίστη με τρομοκρατική απόπειρα».

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα και ανάλογη επίθεση είχε σημειωθεί στην ίδια πόλη και στις 18 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024