Στο «όνομα της ISIS» επιτέθηκε με μαχαίρι και ματσέτα ένας 15χρονος κούρδος τουρκικής υπηκοότητας σε έναν εβραίο δάσκαλο στη Μασσαλία, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Ο έφηβος συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εισαγγελίας έχει το προφίλ ατόμου που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.

Στο «όνομα της ISIS» επιτέθηκε με μαχαίρι και ματσέτα ένας 15χρονος κούρδος τουρκικής υπηκοότητας σε έναν εβραίο δάσκαλο στη Μασσαλία, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο έφηβος συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εισαγγελίας έχει το προφίλ ατόμου που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.

Η επίθεση έγινε στη μέση του δρόμου, μπροστά σε πλήθος μαρτύρων, και το θύμα, ένας 36χρονος δάσκαλος στο τοπικό εβραϊκό σχολείο, φαίνεται ότι έγινε στόχος επειδή εκείνη την ώρα φορούσε κίπα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο έφηβος, που φοιτούσε σε σχολείο της πόλης, επικαλέστηκε «αρκετές φορές» την ISIS κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο δράστης ήταν μεν σε υπερένταση, όμως φαινόταν να έχει πλήρη διαύγεια και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Η αντιτρομοκρατική έχει ξεκινήσει έρευνα με την κατηγορία της «απόπειρας δολοφονίας με κίνητρο την θρησκευτική πίστη με τρομοκρατική απόπειρα».  

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα και ανάλογη επίθεση είχε σημειωθεί στην ίδια πόλη και στις 18 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr