Ο Πιστόριους κατέθεσε έφεση για την κατηγορία δολοφονίας της Ρίβα Στίνκαμπ
Έφεση κατά της ενοχής του για δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, κατέθεσε ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Ο Νοριοαφρικανός αθλητής, γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες στίβου με τη χρήση προσθετικών μελών στα δύο πόδια, βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες σε κατ' οίκον περιορισμό σε σπίτι συγγενικού προσώπου του σε προάστιο της Πρετόρια.
Έφεση κατά της ενοχής του για δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, κατέθεσε ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας.
Ο Νοριοαφρικανός αθλητής, γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες στίβου με τη χρήση προσθετικών μελών στα δύο πόδια, βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό σε σπίτι συγγενικού προσώπου του σε προάστιο της Πρετόρια.
Ο 28χρονος Πιστόριους είχε πυροβολήσει την Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.
Για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση πέντε ετών για εξ αμελείας δολοφονία της φίλης του, αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με 15ετή πoινή κάθειρξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Κατά 5% αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού WTI στο άνοιγμα της CME
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 16 σκάφη πόντισης ναρκών κοντά στα Στενά του Ορμούζ
- Lufthansa: Απεργία προκήρυξαν οι πιλότοι – Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μίνι αντιδραστήρες «βλέπει» και η Ελλάδα
- Ιράν: «Βαθιά λυπηρό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό»
- Η «ουδέτερη» Ελβετία αύξησε σημαντικά τις εξαγωγές όπλων – Οι χώρες που πούλησε περισσότερο
