Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Απρίλιο του 2016, η πρώτη κάσκα εικονικής πραγματικότητας της HTC

Τον Απρίλιο του 2016, η πρώτη κάσκα εικονικής πραγματικότητας της HTC

Το φορτηγό του ταϊβανέζου κατασκευαστή έφτασε στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έτοιμο να συναρπάσει τους ήδη θετικά προδιαθετημένους επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών στον κόσμο, CES 2016. Δείτε τι είδαν όσοι  φόρεσαν το Vive Pre που κατασκευάζει η HTC σε συνεργασία με τη Valve.

Το φορτηγό του ταϊβανέζου κατασκευαστή έφτασε στο Λας Βέγκας στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έτοιμο να συναρπάσει τους, ήδη θετικά προδιαθετημένους, επισκέπτες της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών στον κόσμο, CES 2016. Δείτε τι είδαν όσοι φόρεσαν το Vive Pre, την κάσκα VR που κατασκευάζει η HTC σε συνεργασία με τη Valve.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = «//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3»; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

HTC Vive Pre @CES2016

#HTCVivePre #VR Δείτε τι βλέπουν όσοι μπήκαν μέσα στο φορτηγό της HTC, φορώντας την κάσκα εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνει με τη Valve

Δημοσιεύτηκε από tech.in.gr στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Η HTC παρουσίασε στο Λας Βέγκας τις εξελίξεις που επιφυλάσσει στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας η συνεργασία της με την Valve, και συγκεκριμένα, αυτές στο σύστημα Vive VR. Η μετεξέλιξή του, δέκα μήνες μετά, ονομάζεται Vive Pre και υπόσχεται «καθηλωτικές εμπειρίες, με μόνο όριο τη φαντασία μας», όπως είπε χαρακτηριστικά η Cher Wang, η ισχυρή κυρία της HTC.

Οι διαφορές ξεκινούν από τη σχεδίαση, η οποία τώρα έχει να επιδείξει μια πιο μικρή κάσκα που τοποθετείται στο κεφάλι με τέτοιο τρόπο ώστε να ισορροπεί σταθερά καλύτερα.

Οι οθόνες είναι πιο φωτεινές, οι εικόνες πιο ευκρινείς, με το χρήστη να αισθάνεται περισσότερο μέρος του κόσμου που συμμετέχει. Η κάσκα του Vive Pre προσαρμόζεται στο σχήμα του προσώπου και συνεχίζει να επιτρέπει τη χρήση γυαλιών οράσεως.

Σε μια νέα μπροστινή κάμερα αποδίδει η HTC τη δυνατότητα να συνεχίσει ο χρήστης να δραστηριοποιείται στο φυσικό του κόσμο χωρίς να χρειαστεί να βγάλει την κάσκα -να καθήσει, να πιει ένα ποτό ή να συζητήσει. Αλλαγές έχουν γίνει και στα χειριστήρια του Vive Pre, τα οποία έχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πολυμερών λιθίου μέσω micro-USB, με αυτονομία 4 ωρών με μια φόρτιση.

Το σύστημα συμπληρώνεται από σταθμούς βάσης, οι είναι πλέον μικρότεροι, λιγότερο θορυβώδεις με βελτιωμένη λειτουργία εντοπισμού θέσης του χρήστη.

Επτά χιλιάδες συστήματα Vive Pre έχουν ήδη αρχίσει να διατίθενται σε προγραμματιστές για να αναπτυχθούν τα πρώτα app που θα έχουν στη διάθεσή τους οι πρώτοι χρήστες τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν το Vive Pre κυκλοφορήσει στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα για την εικονική πραγματικότητα στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024