Ιραν: Καταγγέλλει το Ριάντ για αεροπορική επιδρομή κατά της πρεσβεία του στην Υεμένη
Για αεροπορική επιδρομή με στόχο την ιρανική πρεσβεία της στην Υεμένη κατηγορεί η Τεχεράνη τη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους και μάρτυρες που επικαλείται το Reuters από την Σαναά, δεν υπάρχουν ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας.
Για αεροπορική επιδρομή με στόχο την ιρανική πρεσβεία της στην Υεμένη κατηγορεί η Τεχεράνη τη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο κρατών, ενώ το Ριάντ απαντά ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες.
«Η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη για τις ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας και για τους τραυματισμούς εργαζομένων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση IRIB.
Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους και μάρτυρες που επικαλείται το Reuters από την Σαναά, δεν υπάρχουν ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας.
Οι ίδιοι λένε ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε δημόσιο χώρο σε απόσταση 700 μέτρων από την ιρανική πρεσβεία και ότι θραύσματα έφτασαν μέχρι τον προαύλιο χώρο της πρεσβείας.
Σαουδάραβας αξιωματικός επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή λέγοντας ότι στόχευε να πλήξει εκτοξευτές πυραύλων σιιτών Χούτι που στόχευαν τη Σαουδική Αραβία.
Πρόσθεσε ότι το Ριάντ θα ερευνήσει τις καταγγελίες του Ιράν και πρόσθεσε ότι οι Χούτι χρησιμοποιούν αστικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων κτήρια εγκαταλειμμένων πρεσβειών.
Ριάντ και Τεχεράνη έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις μετά την εκτέλεση του σιίτη ιμάμη και 46 ακόμη σιιτών από τη Σαουδική Αραβία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442