Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες μπαίνει η νέα χρονιά

Με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες μπαίνει η νέα χρονιά

Δυναμικά μπήκε η νέα χρονιά με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες που θα συζητηθούν και ένα ιρανικό δράμα.

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Δυναμικά μπήκε η νέα χρονιά με δύο πολυαναμενόμενες ταινίες που θα συζητηθούν και ένα ιρανικό δράμα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ (The Big Short)



Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές (ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα μακροοικονομικά, δυο πιτσιρικάδες μικροεπενδυτές που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού τους και ένας τραπεζίτης που απλά αξιοποίησε για δικό του όφελος μια πληροφορία), διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, στο γενικευμένο αυτό, παγκόσμιο «κραχ» υπήρχαν και άτομα που ωφελήθηκαν από αυτό και θησαύρισαν.

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών που παρέσυρε στο διάβα της, κυβερνήσεις και υπόγειες διασυνδέσεις.

Η ταινία του Άνταμ Μακ Κέι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Λιούις. Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short) αφηγείται πώς τέσσερις μη «ειδήμονες» στα υψηλά χρηματοοικονομικά προέβλεψαν την φούσκα της αγοράς ακινήτων πριν από οποιονδήποτε άλλο.

Πρωταγωνιστούν: Στιβ Καρέλ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ

ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ 8 (The Hateful Eight)


Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ. Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.
Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.
Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε μία στάση για άμαξες σε ένα ορεινό πέρασμα. Όταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα…

Η ταινία μάς μεταφέρει στο μετεμφυλιακό και χιονισμένο Wyoming όπου ένα καστ διάσημων ηθοποιών επιδίδεται σε ασταμάτητο πιστολίδι υπό τους ήχους της πρωτότυπης μουσικής που έχει δημιουργήσει ο μεγάλος ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μορικόνε συνθέτει ξανά score σε ταινία western έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια και κατ’ επέκτασιν, το «The Hateful Eight» είναι το πρώτο φιλμ του Ταραντίνο που έχει δικό του αυθεντικό σάουντρακ.

Πρωταγωνιστούν: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπιχίρ, Τιμ Ροθ, Οσβάλντο Μομπρέι, Μάικλ Μάντσεν, Μπρους Ντερν και Τσάνινγκ Τέιτουμ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΧΙΝΤ (Νahid)



Η Ναχίντ, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους ιρανικούς κανόνες σε περίπτωση διαζυγίου την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί.
Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά και εκείνον που αγαπά, η Ναχίντ αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά της;

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ίντα Παναχαντέ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, του Φεστιβάλ Καννών 2015, όπου και απέσπασε Ειδικό Βραβείο Ελπιδοφόρου Μέλλοντος. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ναχίντ ερμηνεύει η χαρισματική Σαρέχ Μπαγιάτ (Ένας Χωρισμός) συστήνοντας ένα δυναμικό, απρόβλεπτο και γεμάτο ένταση χαρακτήρα.

Πρωταγωνιστούν: Σαρέχ Μπαγιάτ, Πεζμάν Μπαζεγκί, Ναβίντ Μοχάμεντ Ζάντεχ

Δείτε τι παίζεται στις αίθουσες την εβδομάδα 7-13/1

Δείτε περισσότερα για τις νέες ταινίες

entertainment.in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024