Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H θρυλική Super 8 κάμερα επιστρέφει

H θρυλική Super 8 κάμερα επιστρέφει

Κατέγραψε με το φακό της άπειρες οικογενειακές στιγμές στη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970, ενώ έκανε πολλούς εφήβους να ονειρευτούν κινηματογραφικά όνειρα και να θελήσουν να γίνουν σκηνοθέτες -ανάμεσά τους τους Τζ.Τζ.Άμπραμς και Κρίστοφερ Νόλαν. Η Kodak αποφάσισε να επαναφέρει τη θρυλική Super 8 κάμερα με νέο σχέδιο, σε μία ελπίδα να αυξήσει το ενδιαφέρον για την αναλογική τεχνολογία.

Κατέγραψε με το φακό της άπειρες οικογενειακές στιγμές στη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970, ενώ έκανε πολλούς εφήβους να ονειρευτούν κινηματογραφικά όνειρα και να θελήσουν να γίνουν σκηνοθέτες -ανάμεσά τους τους Τζ.Τζ.Άμπραμς και Κρίστοφερ Νόλαν.

Η Kodak αποφάσισε να επαναφέρει τη θρυλική Super 8 κάμερα με νέο σχέδιο, σε μία ελπίδα να αυξήσει το ενδιαφέρον για την αναλογική τεχνολογία.

Ήταν χαμηλής τεχνολογίας και εύκολης χρήσης. Αγαπήθηκε από κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες, ενώ οι εικόνες που παρήγαγε δημιουργούν σήμερα κύματα νοσταλγίας.

Η Super 8 πέθανε το 1982, όταν η Kodak σταμάτησε να κατασκευάζει την κάμερα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα, μισό αιώνα μετά την πρώτη της εμφάνιση (το 1965) ότι αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή μίας νέας κάμερας Super 8, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την «αναλογική αναγέννηση» όπως την αποκαλεί.

Ο ελβετός σχεδιαστής Ιβ Μπεχάρ θα συμμετάσχει στον σχεδιασμό της κάμερας.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν απαρνιέται τελείως την ψηφιακή τεχνολογία. Όποιος στέλνει τις εικόνες του για επεξεργασία, θα λαμβάνει και μία ψηφιακή κόπια με το βίντεο που έχει τραβήξει.

Η ανακοίνωση της Kodak προκάλεσε κύματα χαράς σε πολλούς, ανάμεσά τους και σε γνωστούς σκηνοθέτες.

«Η είδηση ότι η Kodak επιτρέπει στην επόμενη γενιά κινηματογραφιστών να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία αναβαθμισμένη και βελτιωμένη έκδοση της αναλογικής τεχνολογίας που με έκανε να ερωτευτώ την κινηματογραφική αφήγηση, είναι συναρπαστική» είπε ο σκηνοθέτης του Interstellar, Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο δημιουργός του νέου Star Wars, Τζ.Τζ.Άμπραμς, ο οποίος έχει μάλιστα σκηνοθετήσει ταινία με τίτλο Super 8, σημείωσε: «Αν και πρέπει να ενστερνιστούμε κάθε τεχνολογία που επιτρέπει την οπτική αφήγηση, τίποτα δεν είναι σαν το φιλμ… Το γεγονός ότι η Kodak δημιουργεί μία ολοκαίνουρια Super 8 είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024