DiEM25, το κόμμα που θα ανακοινώσει ο Γ.Βαρουφάκης
Την ίδρυση πανευρωπαϊκού αριστερού κόμματος, που στόχο θα έχει να αναμετρηθεί με την λιτότητα και το οποίο θα ονομάζεται DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025 - Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), αναμένεται να ανακοινώσει στις 9 Φεβρουαρίου, από το Βερολίνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Την ίδρυση πανευρωπαϊκού αριστερού κόμματος, που στόχο θα έχει να αναμετρηθεί με την λιτότητα. αναμένεται να ανακοινώσει στις 9 Φεβρουαρίου, από το Βερολίνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκδοση της Politico, το κόμμα θα ονομάζεται DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025 – Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025).
Την ίδρυση του κόμματος την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα L’ Espresso, στα τέλη Δεκεμβρίου.
«Τον Φεβρουάριο θα παρουσιάσω ένα κίνημα πανευρωπαϊκό, με έναν αντικειμενικό στόχο, ριζοσπαστικό: τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ