Ακυρώνει, ως «άσκοπες», συνομιλίες με το φιλοκουρδικό κόμμα ο Νταβούτογλου
Σε μία ανησυχητική ένδειξη αποκλεισμού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε προγραμματισμένες συνομιλίες του με την ηγεσία του λέγοντας πως «δεν έχουν πια νόημα», κατηγορώντας το κόμμα για πολιτική επένδυση στη βία. Η εξέλιξη έχει φόντο τις εκτεταμένες επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Σε μία ανησυχητική ένδειξη αποκλεισμού του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε προγραμματισμένες συνομιλίες του με την ηγεσία του λέγοντας πως «δεν έχουν πια νόημα», κατηγορώντας το κόμμα για πολιτική επένδυση στη βία.
Η εξέλιξη έχει φόντο τις εκτεταμένες επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντήσει τις ηγεσίες των υπόλοιπων τριών κομμάτων στην Εθνοσυνέλευση, με στόχο να συζητηθούν οι προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Το Σάββατο ωστόσο, ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τις συναντήσεις με το HDP επιρρίπτοντας στο φιλοκουρδικό κόμμα προσεταιρισμό της βίας.
«Οι πρόσφατες δημόσιες αναφορές στελεχών του HDP αντικατοπτρίζουν μία πολιτική που επωφελείται από τη βία και την ένταση» ανέφερε ο Νταβούτογλου.
«Δεν έχει πλέον νόημα να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που έχει τέτοια στάση» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δέκα παραδείγματα που δείχνουν απαράδεκτες καταστάσεις στη διαιτησία και εκθέτουν UEFA και ΚΕΔ
- Σε κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες για το πλαφόν – Πρώτα βλέπουν Θεοδωρικάκο
- Παναθηναϊκός – Βαλεφόλια 0-3: Οι Ιταλίδες «λύγισαν» τις «πράσινες» και κατέκτησαν το Challenge Cup
- Επιστρέφουν ταξί από αύριο στην περιφέρεια – Συνεχίζει την απεργία το ΣΑΤΑ στην Αττική
- The Expla-in Project| Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα είναι οι κυρίαρχοι παίκτες;
- «Οι εγκληματίες δολοφόνοι θα πρέπει να πληρώσουν σύντομα» προειδοποίησε ο Χαμενεΐ για τη δολοφονία Λαριτζανί

