Στο ασυνήθιστο βήμα να προειδοποιήσουν ταυτόχρονα για κίνδυνο επίθεσης με στόχο δυτικούς στο Πεκίνο προχώρησαν οι υπηρεσίες τεσσάρων χωρών, αναφέροντας πως επικίνδυνη θεωρείται η περίοδος γύρω από τα Χριστούγεννα. Οι κινεζικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία της πρωτεύουσας που συχνάζουν ξένοι.

Στο ασυνήθιστο βήμα να προειδοποιήσουν ταυτόχρονα για κίνδυνο επίθεσης με στόχο δυτικούς στο Πεκίνο προχώρησαν οι υπηρεσίες τεσσάρων χωρών, αναφέροντας πως επικίνδυνη θεωρείται η περίοδος γύρω από τα Χριστούγεννα.

Οι κινεζικές αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία της πρωτεύουσας που συχνάζουν ξένοι.

Την προειδοποίηση, χωρίς να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες, εξέδωσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Αυστραλία.

Ενδεικτικά, σε σύντομη ανακοίνωσή της, η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο ανέφερε ότι «έλαβε πληροφορίες για πιθανή απειλή» στο Σανλιτούν – περιοχή του Πεκίνου με αρκετά μαγαζιά δημοφιλή για τους ξένους.

Σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία, τα μέτρα ασφαλείας για περιοχές που συνήθως προσελκύουν ξένους έχουν ενισχυθεί σε βαθμό κίτρινου συναγερμού.

Η ασφάλεια στην κινεζική πρωτεύουσα είναι γενικά ενισχυμένη, κυρίως μετά την επίθεση στην πλατεία Τιένανμεν τον Νοέμβριο του 2013, πίσω από την οποία βρίσκονταν ισλαμιστές αυτονομιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr