Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι «δικέφαλοι» σκοράρουν κατά της φτώχειας

Οι «δικέφαλοι» σκοράρουν κατά της φτώχειας

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά διεξήχθη την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Συμμετείχαν σε αυτό οι ακαδημίες ποδοσφαίρου Junior του ΠΑΟΚ, του Θερμαϊκού Θέρμης, των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων, του Αρσακλή ΑΠΣ Πανοράματος και ομάδων βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και του Δήμου Θέρμης. Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΕΚ...

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα τουρνουά διεξήχθη την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών. Συμμετείχαν σε αυτό οι ακαδημίες ποδοσφαίρου Junior του ΠΑΟΚ, του Θερμαϊκού Θέρμης, των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων, του Αρσακλή ΑΠΣ Πανοράματος και ομάδων βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και του Δήμου Θέρμης.

Τη διοργάνωση, που αποτελεί θεσμό που καθιερώθηκε από τα μέλη του σωματείου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Δήμου Θέρμης, από το 2007, στήριξαν φέτος δημοτικοί παράγοντες, μεγάλος αριθμός ιδιωτικών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Παρόντες στο γήπεδο για τους αγώνες ήταν πολλοί δημοτικοί φορείς, όπως και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης. Για τους βετεράνους του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι Σκαρτάδος, Μαλιούφας Ιορδανίδης, Καραγεωργίου, Αργυρόπουλος.

«Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε μόνο σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα σε αυτά δεν έχουν σημασία. Αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας των αναμετρήσεων», τόνισε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο 104,9, μιλώντας για το σημερινό τουρνουά, ο Φιλώτας Πέλλιος, πρόεδρος του συλλόγου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Κατέληξε λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αισθανόμαστε όλοι. Υπάρχει δίψα από τον κόσμο να βλέπει τους βετεράνους ποδοσφαιριστές και το εισπράττουμε εμείς στον ΠΑΟΚ, όπου βρεθούμε. Εδώ και ένα χρόνο έχουμε έρθει κοντά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχουμε άριστη σχέση μαζί της, μας έχει συμπαρασταθεί σε ό,τι χρειαστήκαμε. Κάθε μήνα συναντάμε τον πρόεδρο, τον κ. Ιάκωβο Αγγελίδη και του λέμε τα προβλήματα που έχουμε».

Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΕΚ…

Ενας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους θα γίνει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πρωταθλήτρια, την εθνική ομάδα Αστέγων, που κατέκτησε τον τίτλο στη διοργάνωση της Χιλής.

Σήμερα, Τρίτη, διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου παρουσία όλων των φορέων που μετέχουν στη διοργάνωση.

Ετσι, παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» (το οποίο διοργανώνει την καμπάνια «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ» και θα πωλείται στο ΟΑΚΑ τη μέρα του αγώνα) Χρήστος Αλεφάντης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο συντονιστής-γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης και βέβαια οι αρχηγοί των δύο ομάδων: ο Αλέξανδρος Καϊάφας από την Εθνική Αστέγων και ο Χρήστος Αραβίδης από την ΑΕΚ.

«Γκολ στη φτώχεια, με την Εθνική Αστέγων και τη Σχεδία να δείχνουν το δρόμο της επανένταξης και τη αλληλεγγύης. Όταν μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία, η είδηση δεν μας άφησε ασυγκίνητους. Μαζί με την Εθνική Αστέγων, με την ΑΕΚ και με το ΟΑΚΑ, διοργανώνουμε έναν αγώνα αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο. Καλώ όλους όσοι είναι στην Αθήνα εκείνη τη μέρα, να πάρουν τα παιδιά τους και να έρθουν. Θα τους μείνει αξέχαστο» είπε ο κ. Καραμέρος, ενώ ο αρχηγός της εθνικής Αστέγων, Αλέξανδρος Καϊάφας, είπε:

«Από πλευράς μας ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Περιφέρεια γι’ αυτό το σπουδαίο φιλικό αλληλεγγύης. Είναι τιμή μου να είμαι στην ομάδα και να παίξω (ή… να μην παίξω, αυτό είναι θέμα προπονητή) απέναντι στην ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζω από μικρός. Για μένα, το να έρθω αντιμέτωπος με αυτούς που βλέπω από την εξέδρα, ήταν ένα όνειρο ζωής που είχα από μικρό παιδί. Δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αν, πάντως, μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Χρήστος Αραβίδης, δήλωσε: «Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου, αν κάποιος μου υποσχόταν ότι θα έδινα λύση στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συμμετάσχω σε αυτό το φιλικό. Στην εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και συνανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024