Θεοδωράκης: Κράτος και εκκλησία δεν έχουν θέση στις κρεβατοκάμαρες
«Θέλω να πω λοιπόν στους συντηρητικούς πολίτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους και βέβαια δεν απειλεί την πατρίδα. Κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.
Για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα απελευθερώσουν την κοινωνία και θα πάνε τη χώρα μπροστά μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.
«Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα δικαιώματα δεν έχουν προτεραιότητα. Δεν το λέω μόνο για το σημερινό αποσπασματικό νομοσχέδιο αλλά το λέω και για όσα δεν κάνετε στις φυλακές, για όσα δεν κάνετε για τους ανάπηρους, για όσα δεν κάνετε για τους Ρομά . Υποσχεθήκατε πολλά -πήρατε τις ψήφους- και τώρα ραντεβού στην επόμενη προεκλογική περίοδο».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να φοβούνται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συνεταίρος σας είπε προεκλογικά στους Έλληνες ότι θα σας μάθει να γράφετε μόνο με το δεξί. Μην τον επιβεβαιώνετε τόσο συχνά».
«Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε.
«Εμείς λέμε: “Το κράτος και η εκκλησία δεν έχει καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους”.
»Θέλω να πω λοιπόν στους συντηρητικούς πολίτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους και βέβαια δεν απειλεί την πατρίδα. Κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση.
»Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άρα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και επί του συγκεκριμένου: πρέπει να μπορούν να συνάπτουν πολιτικό γάμο. Αυτή είναι η άποψη που έχει το Ποτάμι. Αυτή είναι η θέση μας» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442