
Γιορτινός περίπατος στο ΕΑΜ την Παραμονή των Χριστουγέννων
Σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του την Παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας», θα γνωρίσουν έθιμα και δοξασίες από την αρχαία Ελλάδα και θα απολαύσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble.
Σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του την Παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Από τις 11 το πρωί ώς τις 12 το μεσημέρι αρχαιολόγοι του μουσείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας».
Στις 12 το μεσημέρι το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Αλ.Παπαδιαμάντη μεταφέρει στο κοινό κάτι από τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας.
Στις 12:30 η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.
Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο Γραφείο πληροφοριών της εισόδου.
Πληροφορίες
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44)
www.namuseum.gr.
Τηλ. 2132144891
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιβεβαίωσε τις επαφές με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μουρίνιο
- Τέμπη: Κλειστές έως τις 22 Μαΐου οι σήραγγες λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης
- Τι είδους ειρήνη εξυπηρετεί τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή;
- Η κόρη της Άννα Γουίντουρ χωρίζει από τον σύζυγό της – Δύο εβδομάδες πριν εμφανίστηκαν μαζί στο Met Gala
- Ο ΠΟΥ να κηρύξει την κλιματική αλλαγή «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας» – 600.000 θάνατοι στην Ευρώπη από τη ρύπανση του αέρα
- Ρωσία: Γονείς – τέρατα κρατούσαν το 2χρονο παιδί τους μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν – Αδιανόητο έγκλημα






