Πεντάωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο «Αττικόν»
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», από τις 10:00 έως τις 15:00 όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία.
Εξαιρείται μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).
Το Σωματείο κάνει λόγο για «δραματική έλλειψη προσωπικού, που καθιστά τη νοσηλεία επικίνδυνη», με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 350, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, να πραγματοποιούνται, ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας μόνο νοσηλευτής με έναν εκπαιδευόμενο.
«Τα ράντζα έχουν γίνει μόνιμες κλίνες, 11 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές, υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής για χειρουργεία, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και έκτακτη χρηματοδότηση των αναγκών του Νοσοκομείου.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442