Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Κουτσούμπας: Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Το μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) στο Σπόρτινγκ, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το ΚΚ Συρίας, το ΚΚ Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.

Το μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και πάλης επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) στο Σπόρτινγκ, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το ΚΚ Συρίας, το ΚΚ Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.

Υπενθύμισε τα όσα ψέματα ειπώθηκαν τα τελευταία χρόνια για να δικαιολογηθούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη και Συρία, προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα ακόμα ψέμα πως με την ιμπεριαλιστική επέμβαση τους στη Συρία θα καταφέρουν να ανακόψουν το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε στους «πανηγυρισμούς» των αστικών-νεοφιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών και οπορτουνιστικών κομμάτων «μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ» για την λεγόμενη Αραβική Ανοιξη και τόνισε ότι το ΚΚΕ αποκάλυπτε και τότε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, το σχέδιο για τη λεγόμενη «Μεγάλη Μέση Ανατολή», τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, τη σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Χαρακτηρίζοντας «μακελάρηδες» τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόνισε ότι δεν έχουν κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσουν για την εξυπηρέτηση των σχεδίων τους «πότε τους φονιάδες του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή κι άλλοτε τις φασιστικές συμμορίες στην Ουκρανία».

Ως στόχους της επέμβασης κατονόμασε την διασφάλιση της πρόσβασης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στις πηγές ενέργειας και στα νέα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου, τον έλεγχο της περιοχής που ταυτόχρονα αποτελεί δίαυλο εμπορίου και μεταφορών και την «αναδόμηση» των αστικών καθεστώτων της περιοχής προς διασφάλιση της όσο το δυνατόν σταθερής βάσης για την εξάπλωση των μονοπωλιακών ομίλων στις αγορές τους.

Υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια», και να απορρίψουν τις θέσεις διαφόρων κομμάτων, ακόμα και των «φασιστών της Χρυσής Αυγής» περί της «Ευρώπης που δέχεται επίθεση», περί πολέμου πολιτισμών και θρησκειών και περί αναγκαιότητας εθνικής ή ευρωπαϊκής ομοψυχίας ως απάντηση στην επίθεση.

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο λαός μας και οι άλλοι λαοί είπε ότι «η απάντηση είναι μία: Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αποδέσμευση από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενδυνάμωση της πάλης για να αλλάξει ρότα η χώρα, να μπει σε άλλες ράγες η οικονομία κι η κοινωνία, στις ράγες της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, της επιστημονικά και κεντρικά σχεδιασμένης αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.»

Είπε ότι πίσω από την λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων, προσθέτοντας ότι παραχωρεί υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προτείνει ακόμα και την δημιουργία νέων βάσεων, ενώ ενισχύει ακόμα και την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ εις βάρος των λαών της περιοχής.

Κάλεσε το λαό να βρίσκεται σε επιφυλακή και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τα προβλήματα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ που μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να γίνουν θρυαλλίδα γενικότερης ανάφλεξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024