Επιστρέφει το κουαρτέτο, επί τάπητος το δεύτερο πακέτο μέτρων
Από σήμερα, Τρίτη, και τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αφορά το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 1 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει ζητήματα - «αγκάθια» όπως η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Από σήμερα, Τρίτη, και τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων αφορά το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 1 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει ζητήματα – «αγκάθια» όπως η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Ειδικότερα, για το θέμα του ΑΔΜΗΕ η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση και δίνει βάρος στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να παύσει ο ΑΔΜΗΕ να ανήκει μετοχικά στη ΔΕΗ, αλλά το 51% των μετοχών του θα παραμείνει στο Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα ανήκει σε ιδιώτες. Από την πλευρά τους οι θεσμοί επιθυμούν να περάσει το μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτη.
Το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ θα τεθεί σήμερα επί τάπητος κατά τη συνάντηση των Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
Χθες, το Eurogroup έστειλε τριπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση: ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων έως τα μέσα Δεκεμβρίου, «κλείδωμα» του Ασφαλιστικού, ως προαπαιτούμενου για την πρώτη αξιολόγηση στις αρχές Ιανουαρίου και διασφάλιση ευρύτερης συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το Ασφαλιστικό.
- Eurogroup: Γρήγορα με τα προαπαιτούμενα, για να πάμε στα «δύσκολα»
- Μοσκοβισί: Προχωράμε καλά, απαιτείται δουλειά για συμφωνία στο β’ πακέτο
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εξετάστηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τα νέα μέτρα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 18 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ εντός του έτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442