Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen E-Mehari 2016: H επιστροφή της αθωότητας -σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή

Citroen E-Mehari 2016: H επιστροφή της αθωότητας -σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή

H γαλλική φίρμα σε συνεργασία με τον όμιλο Bollore προσθέτει στην γκάμα της μια νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη και ανοιχτή πρόταση η οποία με σχεδιαστικό όχημα το Cactus M Concept και τη φρέσκια σχεδίασή του φιλοδοξεί να μεταφέρει στο σήμερα την αθωότητα της εποχής του Mehari.


Ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο ανοιχτό μοντέλο που αναμιγνύει σχεδιαστικά την παράδοση του θρυλικού Mehari με στοιχεία από το σύγχρονο Cactus και, συγκεκριμένα την αντίστοιχης λογικής πρωτότυπη εκδοχή του, Cactus M Concept από την πρόσφατη Φρανκφούρτη αποκαλύπτει η γαλλική φίρμα, αναβιώνοντας την εποχή αθωότητας του θρυλικού Mehari σε μια σύγχρονη, lifestyle και σίγουρα ιδανική σε καλοκαιρινό περιβάλλον, εκδοχή.

Το Ε-Μehari, όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Citroen με τον όμιλο Bollore και έχει ως αφετηρία το ανοιχτό μοντέλο Bluesummer του τελευταίου.

Παρά την κατασκευαστική του συγγένεια με το χαρακτηριστικό μοντέλο του ομίλου Bollore, το Ε-Μehari είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Citroen καθώς οι σχεδιαστές της γαλλικής φίρμας αναπροσάρμοσαν τη σχεδίασή του δανειζόμενοι στοιχεία από το Cactus όπως μαρτυρά το μπροστινό τμήμα, τα προστατευτικά πλαστικά και οι χαρακτηριστικές ζάντες.

Την εικόνα ανοιχτού μοντέλου συμπληρώνουν το παρμπρίζ και οι μπάρες οροφής οι οποίες βάφονται σε ασημί απόχρωση, ενώ διατίθεται και αποσπώμενη οροφή. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των τμημάτων του αμαξώματος του E-Mehari, ακολουθώντας τα πρότυπα του Cactus M Concept αλλά και του ομώνυμου προγόνου, αποτελούνται από θερμοπλαστικό προς όφελος της μείωσης του βάρους.

Προς το παρόν η γαλλική φίρμα δεν δημοσιοποιεί πολλά στοιχεία για το τετραθέσιο εσωτερικό του νέου μοντέλου, ωστόσο κρίνοντας από τις πρώτες εικόνες του αναμένεται να μιμηθεί το πρωτότυπο που η Citroen παρουσίασε στην Φρανκφούρτη υιοθετώντας επενδύσεις από neoprene οι οποίες είναι αδιάβροχες.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, το E-Mehari αξιοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 68 ίππων που του εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ./ώρα και τροφοδοτείται από μπαταρίες απόδοσης 30 KWh. Η αυτονομία διαμορφώνεται σε 200 χλμ. ενώ για την επαναφόρτιση των μπαταριών απαιτούνται οκτώ ώρες σε δίκτυο τάσης 16 Α και 13 ώρες σε δίκτυο τάσης 10A.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024