Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ

Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Ο δεύτερος γύρος, εάν απαιτηθεί, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016. Την ίδια στιγμή, φωτιές άναψε η δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι «μόλις καταρρεύσει ο Αλ. Τσίπρας, θα είναι ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος που θα κληθούν να αναλάβουν».

Στις 20 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Ο δεύτερος γύρος, εάν απαιτηθεί, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το Βήμα, η πίεση λόγω των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, για να γίνουν οι εκλογές άμεσα ήταν μεγάλη. Εξάλλου, και η προτροπή του πρώην πρωθυπουργού και επί 13 χρόνια προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ήταν να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Στην ίδια λογική κινείτο και η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία βράζει, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για την εικόνα που εμφανίζει το κόμμα.

Ομάδα 22 βουλευτών με επιστολή τους, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη, ζήτησε να γίνουν οι εκλογές όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μην παραταθεί η εκκρεμότητα με την εσωκομματική διαδικασία.

Παράλληλα, υπήρχε φόβος από πολλούς ότι ενδεχόμενη παράταση της εκκρεμότητας και μετάθεση των εκλογών για τα μέσα Ιανουαρίου 2016, θα δρομολογούσε ευρύτερες εξελίξεις και ενδεχομένως να έφερνε τη διάσπαση της ΝΔ πιο κοντά. Πάντως, το ενδεχόμενο διάσπασης συζητείται έντονα και πολλοί βουλευτές το θεωρούν «αναπότρεπτη εξέλιξη», ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι μια ευκαιρία να «ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι».

Η «προφητεία» Λαζαρίδη

Την ίδια στιγμή, φωτιές άναψε η «προφητεία» του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, περί επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του.

«Μόλις καταρρεύσει ο Αλ. Τσίπρας, θα είναι ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος που θα κληθούν να αναλάβουν» είπε ο κ. Λαζαρίδης σε ομάδα δημοσιογράφων στη Βουλή, προκαλώντας μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της ΚΟ, καθώς αυτή η εκτίμηση έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία συζητούνται πολλά σενάρια για την επόμενη μέρα, όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και ευρύτερα στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Είχε προηγηθεί πριν μια εβδομάδα και η προτροπή από το βήμα της Βουλής, του Μάκη Βορίδη προς τον Αλ.Τσίπρα να παραιτηθεί και να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Αντ.Σαμαρά. Σε ένα τμήμα της ΚΟ υπάρχει οργή για τη φράση «πρέπει να φύγει ο ISIS από τη ΝΔ» που αποδίδεται, αν και διαψεύδεται από ορισμένους εκ των παριστάμενων στη συνομιλία, στον κ. Λαζαρίδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024