Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυναμική παρέμβαση στην Ειδομένη προαναγγέλλει ο Γ.Μουζάλας

Δυναμική παρέμβαση στην Ειδομένη προαναγγέλλει ο Γ.Μουζάλας

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη «και δεν θα είναι μια βόλτα στο δάσος», έδωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν «μεμονωμένες συζητήσεις» μεταξύ επιτρόπων για την έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, έδωσε από τη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

«Η λύση θα είναι δύσκολη και δεν θα είναι εκδρομή κολεγίου στο δάσος» τόνισε. Σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος όποτε είπε ότι θα λυθεί πρόβλημα (όπως στα νησιά ή στην πλατεία Βικτωρίας), δόθηκε λύση.

Τα θέματα είχαν θέσει νωρίτερα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό που πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, να ξεκαθαρίσει για το τι ακριβώς συμβαίνει τόσο με τη συνθήκη Σέγκεν όσο και με το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο κ. Μουζάλας παρέθεσε δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, «για να δείτε τι θα πει διαστρέβλωση».

Όπως είπε, ο επίτροπος Υγείας, ενώ εμφανίζεται να μας καθυβρίζει, στο γράμμα που απέστειλε στο Κολέγιο των Επιτρόπων, από όπου και ξεκίνησε όλος ο σάλος, περιγράφει υπαρκτές αδυναμίες της χώρας στην οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα, προτείνει στην ΕΕ μέτρα που πρέπει να λάβει για να μας βοηθήσει.

«Όχι μόνον δεν μας καθυβρίζει αλλά θέλει και να μας βοηθήσει. Ο ίδιος δε, έχει δηλώσει στη Μυτιλήνη, στην επίσκεψή του, ότι η προσφορά του προσωπικού είναι πραγματικά αξιέπαινη κι αν κάποιος θέλει να δει την Ευρώπη της αλληλεγγύης να έρθει εδώ» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας ανέφερε:

  • Ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσιάζεται σαν να λέει ότι θα μας διώξουν από την Σένγκεν, ως επίτροπος, στο πλαίσιο του διττού του ρόλου, έχει κάνει μάλλον μια θετική δήλωση που μας βοηθάει.
  • Η δήλωση της Επιτροπής λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα Σένγκεν και ότι η προσπάθεια της είναι να διατηρηθεί η Συνθήκη άθικτη.
  • Η δήλωση του Ζαν Άσελμπορν αναφέρει ότι «πρέπει να καταπολεμήσουμε κάθε ιδέα για αποβολή από την Σένγκεν και επιπλέον πρέπει να αποφύγουμε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η Συνθήκη».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα hot spots, επισημαίνοντας πως υπάρχει με ευθύνη της κυβέρνησης και του ιδίου ως υπουργού καθυστέρηση, ωστόσο αν όλα πάνε καλά, όπως φαίνεται, έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί στο μεγάλο μέρος τους.

Τέλος, διέψευσε ότι ειπώθηκε από την κυβέρνηση ότι «δεν μας νοιάζει η Σέγκεν», προσθέτοντας ότι «προσωπική μου άποψη είναι ότι την χρειαζόμαστε».

Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε επίσης ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».

Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά επιχειρησιακά, κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024