Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Έξι παιδιά πνίγηκαν σε δύο νέα προσφυγικά ναυάγια

Τουρκία: Έξι παιδιά πνίγηκαν σε δύο νέα προσφυγικά ναυάγια

Σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος τουλάχιστον έξι παιδιά, αφγανικής και συριακής καταγωγής, πνίγηκαν την Παρασκευή στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας σε δύο νέα ναυάγια πλοίων που μετέφεραν πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Λέσβο και την Κω, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος τουλάχιστον έξι παιδιά πνίγηκαν την Παρασκευή στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας σε δύο νέα ναυάγια πλοίων που μετέφεραν πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερα από τα παιδιά, αφγανικής καταγωγής, ξεβράστηκαν σε ακτή της βορειοδυτικής περιοχής Αϊβατζίκ.

Τα θύματα είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν στη Λέσβο. Οι άλλοι 51 επιβάτες της λέμβου, Σύροι και Αφγανοί, διασώθηκαν από την ακτοφυλακή, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Dogan.

Άλλα δύο παιδιά, από τη Συρία, ηλικίας ενός και 4 ετών, επίσης πνίγηκαν στά ανοικτά της Αλικαρνασσού μετά το ναυάγιο άλλου πλοίου που κατευθυνόταν στο νησί της Κω. Οι άλλοι 17 επιβάτες του πλοίου διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 650.000 μετανάστες, κυρίως Σύροι πρόσφυγες, ταξίδεψαν διά θαλάσσης από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 500 μεταξύ αυτών, στη μεγάλη πλειονότητά τους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Τα δύο νέα ναυάγια σημειώνονται ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα μετάσχουν την Κυριακή σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για τη λήψη μέτρων ώστε να «σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς την ΕΕ».

Η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Άγκυρα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες θα δεσμευτεί να κρατήσει στο έδαφός της τους σύρους πρόσφυγες με αντάλλαγμα τη χορήγηση ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας, την απελευθέρωση της θεώρησης διαβατηρίων για τους τούρκους πολίτες, και την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024