Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειδώνει το «αντίδοτο» για τις εκπομπές NΟx στους κινητήρες diesel EA 189 1,6 και 2,0 λίτρων της VW AG

Κλειδώνει το «αντίδοτο» για τις εκπομπές NΟx στους κινητήρες diesel EA 189 1,6 και 2,0 λίτρων της VW AG

Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε τις εγκεκριμένες από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, τεχνικές λύσεις που θα εφαρμόσει στα αυτοκίνητα με diesel κινητήρες τύπου ΕΑ 189 1,6 λίτρων και 2,0 λίτρων για την συμμόρφωσή τους με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών οξειδίου του αζώτου.

O όμιλος VW ανακοίνωσε τις τεχνικές λύσεις που προτίθεται να εφαρμόσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel τύπου EA 189 με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρων προκειμένου να αποκαταστήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx).

Στην περίπτωση των αυτοκινήτων με τετρακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου τύπου ΕΑ 189 χωρητικότητας 1,6 λίτρου θα χρειαστεί αφενός, αναβάθμιση του λογισμικού της κεντρικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα αλλά και μια ακόμα αλλαγή που προϋποθέτει την τοποθέτηση ανταλλακτικού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, πρόκειται για ένα «ρυθμιστή ροής» ο οποίος θα τοποθετηθεί μπροστά από τον αισθητήρα του όγκου αέρα, κανονικοποιώντας την ροή του και βελτιστοποιώντας την μέτρησή του.

Όπως επισημαίνεται αυτή η αλλαγή θα συμβάλλει στην ακριβέστερη μέτρηση του όγκου εισερχόμενου αέρα, παράμετρος η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας καύσης που είναι και το ζητούμενο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο απαιτούμενος χρόνος για την τροποποίηση στους πετρελαιοκινητήρες TDI 1,6 λίτρων δεν θα ξεπερνά την μία ώρα.

Στους δίλιτρους TDI κινητήρες τύπου ΕΑ 189 που χρήζουν τροποποίησης λόγω του ζητήματος των εκπομπών οξειδίων του αζώτου, θα πραγματοποιηθεί μόνο αναβάθμιση λογισμικού της κεντρικής μονάδας διαχείρισης, διαδικασία η οποία δεν πρόκειται να απαιτήσει παραπάνω από μισή ώρα.

Όπως επισημαίνει ο γερμανικός όμιλος ο στόχος των παραπάνω τεχνικών λύσεων οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί και εγκριθεί από την αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή αρχή είναι η συμμόρφωση με τις ισχύουσες προδιαγραφές χωρίς να επέλθουν αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα, την κατανάλωση καυσίμου και την αποδοτικότητα των αυτοκινήτων όπου θα εφαρμοστούν, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση η VW AG επιφυλάσσεται «μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις για κάθε περίπτωση ξεχωριστά ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη των παραπάνω στόχων».

Όπως επιπλέον τονίζεται οι διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθούν οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές των αυτοκινήτων του ομίλου για την εφαρμογή των τεχνικών λύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει ήδη ξεκινήσει με την προοπτική, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το πρακτικό σκέλος να ξεκινήσει από τις αρχές του 2016 και να ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως χωρητικότητας κινητήρα, που εμπλέκονται στο ζήτημα των εκπομπών οξειδίων του αζώτου.

Σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση των αυτοκινήτων τα οποία εμπλέκονται, υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων των αυτοκινητοβιομηχανιών του ομίλου (VW, Audi, Seat και Skoda) μπορούν να συμβουλευτούν τις ειδικές εφαρμογές που από τις αρχές Οκτωβρίου έχει αναρτήσει ο γερμανικός όμιλος σε όλες τις τοπικές ιστοσελίδες των χωρών όπου δραστηριοποιείται, ανά φίρμα.

Επιπλέον, ο όμιλος VW δεσμεύεται μέχρι το τέλος του μήνα να παρουσιάσει τις τεχνικές λύσεις που αφορούν τον τρικύλινδρο κινητήρα diesel των 1,2 λίτρων.

Επίσης υπενθυμίζει ότι τα οχήματα που εμπλέκονται παραμένουν ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα περιορισμό.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024