Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από 13χρονη

Στη σύλληψη 44χρονου προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω Διαδικτύου. Προηγήθηκε καταγγελία από μητέρα 13χρονης, βάσει της οποίας την ανήλικη προσέγγισε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος. Μετά από συνομιλίες που είχαν, η 13χρονη του απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Στη σύλληψη 44χρονου προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και τις πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με αυτήν, τον περασμένο Ιούλιο την ανήλικη προσέγγισε, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος. Μετά από συνομιλίες που είχαν το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, η 13χρονη του απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Ενημερώθηκε για την καταγγελία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνά της, αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση Διαδικτύου που αντιστοιχούσε στο σπίτι του 44χρονου, στην Κυψέλη.

Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη την Τρίτη εκεί, όπου βρήκε και κατέσχεσε κινητό τηλέφωνο και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά αυτά μέσα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του. Συγκεκριμένα, προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι αυτός είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.

Επίσης, βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που του είχε αποστείλει η 13χρονη Διαδικτύου, σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, γυμνές φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στην ανήλικη, καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με διαφορετικά προφίλ ατόμων-χρηστών.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες προκειμένου να ταυτοποιήσει τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις δεκάδες φωτογραφίες που βρέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, ο 44χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024