Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με αύξηση 800 ευρώ προσπαθούν να κρατήσουν τους 186 ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ

Με αύξηση 800 ευρώ προσπαθούν να κρατήσουν τους 186 ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ

Με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αποφασίστηκε η μισθολογική αύξηση κατά 800 ευρώ μηνιαίως (9.670 ευρώ ετησίως) στις αποδοχές των 186 ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε, επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στην προσπάθεια αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτου αποφασίστηκε η μισθολογική αύξηση κατά 800 ευρώ μηνιαίως (9.670 ευρώ ετησίως) των 186 ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο για την κύρωση των δώδεκα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού στην προσπάθεια αύξησης των δημοσίων εσόδων.

«Η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση.

Από τον επανακαθορισμό των αποδοχών των 186 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως κατά 1,8 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους 186 ελεγκτές είναι ότι με τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν γίνει παίρνουν μισθό 700-800 ευρώ μηνιαίως και όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος «έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων γιατί παραιτούνται» με αποτέλεσμα ο ελεγκτικός μηχανισμός να παραπαίει.

«Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε επειδή είναι ‘δικά μας παιδιά’» είπε ο υπουργός, «ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή».

Μάλιστα, όπως είπε, η συγκεκριμένη λίστα εξαντλείται, καθώς κάποιοι που παίρνουν την εν λόγω θέση δεν την δέχονται ή παραιτούνται από την λίστα πριν τοποθετηθούν στην θέση τους ή παραιτούνται μετά.

«Έχουμε μια τεράστια αδυναμία στο φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε αυτά τα νέα παιδιά, γιατί εκτός από τα μάστερ και τα διδακτορικά έχουν και άλλες γνώσεις και πολύ καλύτερη εμπειρία με το λογισμικό, που δεν έχουν οι παλαιότεροι υπάλληλοι» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισε η ΧΑ και το Ποτάμι δήλωσε «παρών».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024