Γαλλία: Επίθεση αυτοκτονίας στη Λα Ντεφάνς σχεδίαζε ο Αμπαούντ
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στη Λα Ντεφάνς, το οικονομικό κέντρο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού. Ο Φρανσουά Μολέν είπε ότι μετά τις επιθέσεις, ο Αμπαούντ είχε μεταβεί στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στη Λα Ντεφάνς, το οικονομικό κέντρο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, ο Βέλγος τζιχαντιστής είχε στόχο να πλήξει τη Λα Ντεφάνς, την εβδομάδα μετά τη 13η Νοεμβρίου.
Ο Φρανσουά Μολέν είπε ότι μετά τις επιθέσεις, ο Αμπαούντ είχε μεταβεί στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα.
Ο γάλλος εισαγγελέας σημείωσε ότι ο Αμπαούντ επιβιβάστηκε σε συρμό του μετρό με κατεύθυνση το Παρίσι και ότι το τηλέφωνο που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούσε ανιχνεύθηκε στο 10ο, 11ο και 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και κοντά στο θέατρο Μπατακλάν, την ώρα των επιθέσεων.
Ο Αμπαούντ είχε επιστρέψει στο σημείο την ώρα που η αστυνομία επιχειρούσε να απελευθερώσει ομήρους.
Επίσης, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ο Τζαβάντ Μπενταούντ, ο άνδρας που παρείχε κατάλειμμα στα άτομα που αποτελούσαν τον πυρήνα του Σεν Ντενί, πρέπει να γνώριζε ότι βοηθούσε τρομοκράτες.
«Δεν μπορεί να μην γνώριζε ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα ζητήσει επίσημη έρευνα για τον ρόλο του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνος βουλευτής δηλώνει αντίθετος με τον πόλεμο – «Αυτό δεν είναι ‘Πρώτα η Αμερική’»
- «Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω» – Δεν απηύθυνε ομιλία στο Σύνταγμα η Καρυστιανού
- LIVE: Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ
- LIVE: ΟΦΗ – ΑΕΛ Novibet
- Γιατί οι νέοι στη Σκωτία επιστρέφουν στα γαελικά;
- Τραμπ: Το Ιράν κατασκευάζει πυραύλους που θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ – Δεν επιβεβαιώνεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
