Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έδιναν την εικόνα λόχου» κατέθεσε φίλος του Π.Φύσσα

«Έδιναν την εικόνα λόχου» κατέθεσε φίλος του Π.Φύσσα

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και με δάκρυα στα μάτια ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης περιέγραψε, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λεπτό προς λεπτό τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για «ζώα, κτήνη» που προκαλούσαν.

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και με δάκρυα στα μάτια ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης περιέγραψε, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λεπτό προς λεπτό τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για «ζώα, κτήνη» που προκαλούσαν.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για οχλαγωγία την ώρα που βγήκε από την καφετέρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είδα μια παρέα δέκα, δεκαπέντε ατόμων να βρίζει την δική μου παρέα. Απειλούσαν και μας προκαλούσαν. Φορούσαν μαύρα ρούχα, κρατούσαν ξύλα και κράνη και έβριζαν εμάς και τις οικογένειας μας. Επικρατούσε χάος. Είπα δεν θέλουμε φασαρίες. Εκείνοι έλεγαν ότι θα μας σκοτώσουν».

«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα – σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» συνέχισε, αναφερόμενος στην στιγμή που, όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια.

«Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας… τρέξαμε να σωθούμε. Ο Παύλος είπε ‘φεύγουμε, τρέχουμε’. Όταν έστριψα κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού είναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί, αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και εκείνη μου λέει: ‘Μαχαίρωσαν τον Παύλο’. Από την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει…» πρόσθεσε ο μάρτυρας, επισημαίνοντας:

«Περιμέναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όταν όμως έφτασα, είχαν πάρει τον Παύλο και πήγα και εγώ στο νοσοκομείο. Εκεί μας ενημέρωσαν οι γιατροί και ο πατέρας του Παύλου».

«Δεν είδατε την επίθεση;» ρώτησε η πρόεδρος. «Όχι, δεν είδα, τρέχαμε να σωθούμε» απάντησε ο μάρτυρας και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «φασιστική και ρατσιστική οργάνωση» μιλώντας για οργανωμένη επίθεση σε βάρος τους.

«Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα απολύτως» επισήμανε ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις . «Η Χρύσα τους ζήταγε βοήθεια για να σωθούμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην ομάδα που τους επιτέθηκε υποστήριξε πως «Ήταν συντονισμένοι και συντεταγμένοι. Πιστεύω μετά από αυτό που βιώσαμε ότι παίρνουν εντολές και χτυπούν. Ο Παύλος έμεινε πίσω για να προστατεύσει την παρέα . Αν είμαστε σήμερα εμείς εδώ και καταθέτουμε το οφείλουμε στον Παύλο».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής είπε πως «η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση φασιστική και ρατσιστική» και η επίθεση σε βάρος τους ήταν οργανωμένη.

Ο Γιώργος Δούλβαρης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δικηγόροι σχολιάστηκαν από τους φίλους του Παύλου Φύσσα που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

«Δεν ντρέπεσαι …άντε καραγκιόζη» είπε ένας νεαρός απευθυνόμενος σε συνήγορος για να συμπληρώσει ένας δεύτερος «Φασίστες, Χρυσαυγίτες είσαστε, όσο και να σας πειράζει».

Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Π.Φύσσα

Ξέσπασε, για μια ακόμη φορά, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στο άκουσμα ερώτησης του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ.Ρουπακιά στον φίλο του γιου της που κατέθετε, ο οποός ρώτησε να μάθει για τις σχέσεις του θύματος με την οικογένειά του.

«Σε ενδιαφέρει πάρα πολύ; ενδιαφέρει η ερώτηση την υπόθεση; » φώναξε η Μάγδα Φύσσα από το ακροατήριο.

« Γιατί προσβάλλεστε ;» απάντησε ο συνήγορος για να ακούσει την Μάγδα Φύσσα να του λέει: «Αλητάμπουρα, εσύ προσβάλλεις το παιδί μου».

Αμέσως μετά η Μάγδα Φύσσα, ταραγμένη , βγήκε από την δικαστική αίθουσα.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα η δίκη διεκόπη για την Τετάρτη.

Μίνα Μουστάκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024