Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηδενικές ροές προσφύγων στη Λέσβο για πρώτη φορά μετά από μήνες

Μηδενικές ροές προσφύγων στη Λέσβο για πρώτη φορά μετά από μήνες

Το φαινόμενο των μηδενικών ροών προσφύγων προς τη Λέσβο προσπαθούν να ερμηνεύσουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών του νησιού. Από το βράδυ της Κυριακής, έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για πρώτη φορά στη Λέσβο δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών.

Το φαινόμενο των μηδενικών ροών προσφύγων προς τη Λέσβο προσπαθούν να ερμηνεύσουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών του νησιού.

Από το βράδυ της Κυριακής, έλεγε ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για πρώτη φορά στη Λέσβο δεν έχει αναφερθεί άφιξη μεταναστών.

Οι ροές από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές προς το νησί είχαν μια τάση μείωσης τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση, είπε χαρακτηριστικά από το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, οι νοτιάδες έντασης έξι μποφόρ τις τελευταίες μέρες δεν είναι η αιτία της μείωσης των ροών. Με ανάλογης έντασης ανέμους και μερικές φορές ισχυρότερους, μέσα στον Οκτώβριο υπήρχαν ροές μεταναστών της τάξης των έως και 5.000 ατόμων τη μέρα.

Το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια, όπως και ο καταυλισμός στον Καρά Τεπέ είναι άδειοι.

Αδειο είναι και το λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση με τα βράδυνα πλοία προς Πειραιά θα αδειάσει εντελώς το νησί από πρόσφυγες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024